אחרי נאום האיומים של אוחנה: הדולר מזנק ל-3.85 שקלים | דה מרקר - פריקו

אחרי נאום האיומים של אוחנה: הדולר מזנק ל-3.85 שקלים | דה מרקר

זו הרמה הגבוהה ביותר שבה נסחר המטבע האמריקאי מאז יולי 2016 ■ אתמול אמר יו"ר הכנסת אמיר אוחנה כי "הוא מציע לשופטי בג"ץ להכיר במגבלות הכוח, הכנסת לא תקבל בהכנעה את רמיסתה" ■ סיבות נוספות להתחזקות הדולר מול השקל: הירידות בוול סטריט ביומיים האחרונים, והתחזקותו של הדולר בעולם

השקל ממשיך ליפול: הדולר מתחזק הבוקר ביותר מ-1%, ונסחר סביב 3.85 שקלים.

זו הרמה הגבוהה ביותר שבה נסחר המטבע האמריקאי מאז יולי 2016 (במרץ 2020 זינק המטבע האמריקאי ל-3.86 שקלים בעקבות מגפת הקורונה, ושהה ברמות אלה ליום אחד בלבד).

על רקע מהלכי ההפיכה המשטרית שמקדמת הממשלה בראשות בנימין נתניהו, זינק הדולר ב-12% מול השקל בשנה האחרונה.

אתמול אמר יו"ר הכנסת אמיר אוחנה כי "הוא מציע לשופטי בג"ץ להכיר במגבלות הכוח, הכנסת לא תקבל בהכנעה את רמיסתה".

סיבה נוספת להתחזקות הדולר מול השקל היא התחזקותו בעולם: מדד הדולר DXY של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול מטבעות מרכזיים בעולם כמו היורו, הין והליש"ט, עלה בחודש האחרון בכ-3%.

בשנים האחרונות, שערו של השקל מול הדולר הוא שיקוף של התחזקות (או היחלשות) הבורסה בארה"ב. זאת משום שגופים מוסדיים ישראליים מחויבים בחשיפה של תיקי נכסיהם לנכסי חו"ל. כך, כשוול סטריט עולה, המוסדיים מוכרים דולרים וגורמים לעלייה של השקל; וכשהמניות בניו יורק יורדות – הם קונים דולרים ומורידים את המטבע הישראלי. בימים האחרונים נרשמו ירידות בוול סטריט, ונראה שגם הן תורמות להתחזקות הדולר מול השקל.

לדברי יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, "ירידות השערים בארה"ב גררו ביקושי מט"ח מצד הגופים המוסדיים, לצד החשש ממשבר חוקתי, אשר יצר עודפי ביקוש משמעותיים והזניקו את הדולר לעבר רמת 3.845 שקלים. להערכתנו, התייצבות הדולר מעל לרמת 3.85 שקלים תאותת על תנועה לעבר רמת ה-4 שקלים לדולר. הפיחות המהיר של השקל, בתקופה של מחירי אנרגיה גבוהים, מהווה זרז לעליות מחירים ולנסיקה מחודשת של האינפלציה".

פריקו | לוגו תמונת אווירה