השקל איבד כאחוז מול המטבעות המרכזיים: שערו היציג של הדולר נקבע על 3.65 והאירו על 3.94. ברקע: נתוני הצמיחה החלשים שפורסמו אתמול, החזרה של הסוחרים האמריקניים מסוף שבוע ארוך והצפי להחלטות הריבית הקרובות בארץ ובארה"ב. מומחים בשוק המט"ח מסבירים על הגורמים שמשפיעים על היחלשות השקל
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר היום כי "הדולר ירד בישראל אתמול בגלל העובדה שהיה עודף מוכרים על קונים ולא היו קונים גדולים בגלל הפעילות הכלכלית, ביום שבו לא היה מסחר במט"ח בארה"ב בשל חג. עם חזרת הפעילות לשגרה, לאחר סוף שבוע של חגים בארה"ב, הדולר מתחזק ב-1%, כאשר גם אל מול המטבעות המרכזיים רושם הדולר התחזקות.
"שוק המט"ח המקומי מושפע מאוד מפעולות נקודתיות בהיקפים גדולים, כאשר בימים האחרונים הגורם התורן שגרר לעודפי היצע היו היצואנים שדרשו שקלים ומכרו מט"ח. אולם, בהיעדר פעילות כלכלית ערה, נסיעות לחו"ל או צריכת דלקים, כל אלו נמצאים ברמות נמוכות. לכן עודפי ההיצע גררו לייסוף השקל.
"להערכתנו, פוטנציאל הייסוף נותר מוגבל והדולר עשוי להמשיך ולנוע בתחום שערים רחב. עיקר תשומת הלב תופנה בשבועות הקרובים להחלטות הריבית בסוף החודש בישראל ובסוף החודש הבא בארה"ב. להערכתנו, בשלב הנוכחי לא צפוי שינוי בריביות הבסיס".