מדדים: מדד ה-LME ירד בשבוע שחלף בכ– 1.5% השבוע, כאשר בחודש אוקטובר ירד המדד בשיעור של כ– 3.4% לרמת 2,392 דולר לטון לעומת מחיר הסגירה של חודש ספטמבר.
נתוני המלאים: היקפי מלאי הבדיל ירד בשבוע שעבר ב- 220 טון לרמת 3,030 טון, מלאי האבץ עלה ב- 100 טון לרמת 455,750 טון, מלאי הניקל ירד ב- 1,194 טון לרמת 361,284 טון, מלאי הנחושת עלה ב- 2,200 טון לרמת 348,000 טון, מלאי האלומיניום עלה ב- 2,550 טון לרמת 2.09 מיליון טון, מלאי העופרת גדל ב- 600 טון לרמת 190,440 טון.
הסוחרים בשווקים מזהירים מפני סיום הראלי באבץ והתגברות הסיכויים לגל מימושים במתכת זו אשר מחזיקה בביצועים הטובים ביותר של השנה. מחיר האבץ בבורסת הסחורות של לונדון נסק השנה ב- 44% לעומת מחיר הנחושת אשר רשם ירדה בשיעור של 1%, פער שתרם לתנודות החריגות עם התרחבות פער יחס מחירים שבין שתי המתכות. האבץ מפגין ביצועים מרשימים ביותר לעומת שאר המתכות התעשייתיות הנסחרות בבורסת הסחורות וזאת על רקע הערכות כי עם התגברות הבקושים לצד הירידה בהיצע גברו הערכות לעליות מחירים. הנחושת "מחקה" את כל העליות שרשמה השנה כאשר שבה להיסחר ברמות נמוכות של 4,675 דולר לטון, ירידות מחירים שנתמכו בעודפי היצע בשוק הנחושת הגלובלי. אנליסטים גורסים כי היחס הרחב בין מחירי האבץ לנחושת העומד היום על 0.488 לעומת רמת 0.345 בתחילת שנת 2016 יתרום לתיקון במחירי אבץ ולחושת האבץ. בבנק ההשקעות מורגן סטנלי, הכתירו את אבץ כ"סחורת הדגל", להערכתם האבץ ימשיך לרשום עליות מחירים כל עוד תעשיית הפלדה של סין שומרת על חוסנה. להערכתנו נדרש משנה זהירות בפני תיקוני שערים במיוחד על רקע החשש כי ענק המכרות והקומודיטיס חברת Glencore Plc תחדש את הפעלת מכרה האבץ אשר הושבת אשתקד, מהלך אשר יתרום להתרחבות משמעותית בהיצע חו"ג.
גרף מדד LME INDEX
גרף מדד ההובלה הימית BDI
אלומיניום
נחושת
עופרת
ניקל
אבץ
בדיל
אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.
פרטים והסברים באשר לבחינת החשיפות השונות וכן באשר לאסטרטגיות הניתנות לביצוע על מנת לגדר חשיפות אלו ניתן לקבל בדסק אנליסטים בפריקו.
בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים
ט.ל.ח.
המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)