הריצה לאי מבטחים גוררת להתחזקות הדולר בישראל ובעולם
דבריו של יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי, מר פאואל, בדבר ההשפעה העמוקה של מגפת הקורונה על הכלכלה בארה"ב ובעולם כולו גררה לירידות בשוקי המניות אמש בארה"ב והיום בשווקים הגלובליים.
תנועת משקיעים לעבר אי מבטחים תורמת להתחזקות הדולר בעולם.
בארץ, פעילותם של זרים המבקשים לגדר פעילות מקומית ואף לצמצם החזקות לצד הגופים המוסדיים אשר נאלצו לצמצם את החזקה בעסקאות גידור עם הירידות בשוקי המניות וכעת שבים הגופים המוסדיים לרכוש את הדולר ובכך תורמים לעודפי הביקוש המזניקים את שער הדולר אל עבר רמת 3.56 ₪ לדולר פיחות של מעל ל 1.25% משערו אמש !
כמאמר "מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים" מנהלי השקעות שספגו הפסד כואב בחודש מרץ האחרון, כאשר עם פרוץ משבר הקורונה והירידות החדות בשוקי ההון נאלצו לרכוש את הדולר תוך נסיקת שערו, מעדיפים בתקופת אי וודאות וחשש מגל מימושים למהר לפעול ולצמצם את היקף הגנות המטבע העודפות שברשותם. מהלך הרכישה גרר לעודפי ביקוש לדולר ולפיחות המהיר. בשלב הנוכחי ברמות שבתחום 3.56 – 3.58 ₪ לדולר, הצעיי חברות הייטק אשר מנצלות את הפיחות ומוכרות מט"ח ברמות השיא, בולמות את הנסיקה ואת עודפי הביקוש.
בטווח הקצר טרם מוצה פוטנציאל החולשה בשוקי ההון ועימו פיחות השקל, אולם הערכה כי במבט לטווח הבינוני, המשך מדיניות ההרחבה הכמותית, באמצעות שלל תוכניות סיוע בארה"ב התכנון כעת להגדלת התוכנית לכדי 3 טריליון דולר וכן במדינות מרכזיות נוספות, כל אלו תורמים לפוטנציאל ההתייצבות ולהתאוששות בשווקים. מגמה חיובית בשוקי ההון תתרום לרגיעה ולהתחזקות השקל.