מבט גלובלי על תחזית המטבעות - פריקו

מבט גלובלי על תחזית המטבעות

דולר שקל

במהלך השבועות האחרונים, תנועת השערים נותרה בתחום מוגבל של 3.48-3.56 ₪ לדולר. כפי שפרטנו לאחרונה, הרבעון הרביעי של השנה מזמן פעילות גידור של חברות לקראת שנת הכספים 2018. מגמת עודפי ההיצע מצד יצואנים לצד הפעילות הערה של משקיעים זרים (FDI) ממשיכה לתרום לעודפי הצע משמעותיים, מהלך הגורר לייסוף השקל אל מתחת לרמת ה 3.5 ₪ לדולר.

לאור מגמת חוסנו של השקל, תעשיינים, יצואנים וחברות הי-טק הפועלות בסביבה דולרית, נדרשים להערכות לקראת פוטנציאל ייסוף השקל ועמו למשבר הצפוי בשנת 2018 כאשר לצד חולשת הדולר אל מול השקל, חולשת הדולר אל האירו תתרום אף היא ללחץ לייסוף השקל אל מול הדולר. בנק ישראל כמו גם משרד האוצר פועלים לעידוד הביקושים לדולר אולם בסביבה בה נרשמים עודפים הצע מטבעי בהיקף של מיליארדי דולרים רבים, הרי שמוגבלת יכולת ההשפעה לאורך זמן בעוד לרכישה נקודתית ומשמעותית עשויה להיות השפעה נקודתית. בלבד ! .

במבט לרבעון הקרוב ועל רקע פעילות סוף שנת הכספים בשנה של עודפי הצע משמעותיים ניתן לצפות לפוטנציאל גבוה לתיקון והתחזקות הדולר במסגרת מהלך טכני של סוף שנת כספים ומימוש החזקות בסביבה בה המגמה לטווח ארוך הינה פרו שקלית ותומכת בהמשך התחזקות השקל אל מול הדולר.

נשוב ונציין כי להערכתנו לא צפוי שינוי בריבית השקל השנה, השינוי הצפוי להערכת בנק ישראל יהא בחצי השני של שנת 2018 !.

בשלב הנוכחי נדרשים משרדי הממשלה ובראשם האוצר ובנק ישראל לעקוב בדריכות אחר המגמה ולהתערב במקרה של חולשה קיצונית של הדולר אל מול השקל כגון בירידה לרמות שפל חדשות מתחת לרמת 3.40 ש"ח לדולר.

החלשות מטבעות סל מטבעות הסחר של ישראל, מטבעות המרכיבים את סל מטבעות השער הנומינלי האפקטיבי, עשויה לעודד התערבות של "המבוגר האחראי" במטרה לשמר את תנאי הסחר של המשק הישראלי שכן שער נמוך פוגע קשות בכלל המשק וביצואנים בפרט.

המגמה החיובית בשוקי ההון עשויה לזמן פעילות גם בזירה המקומית (IPO / A&M) פעילות התורמת לביקוש נקודתי למט"ח לצורך נדידת הכספים להשקעות מחוץ לישראל.

להערכתנו בטווח הקצר הדולר צפוי לנוע בתחום שערים מוגבל תוך התחזקות השקל לעבר רמות הנמוכות מרף ה- 3.50 ₪ לדולר, ולעבר התחום 3.46-3.48 ₪ לדולר אולם בתחום זה צפוי ביקוש נקודתי לדולר. במבט לטווח הבינוני פעילות מימוש וסגירת עסקאות של סוף שנת כספים לצד אי הוודאות בשלל גזרות: פוליטית, כלכלית, צבאית ומדינית בגרמניה, ספרד, אסיה ובין האיחוד האירופי לאנגליה עשויים לתמוך בביקוש לדולר. אין שינוי בהערכתנו לטווח ארוך,  העודף בחשבון השוטף (2.4 מיליארד ברבעון הראשון ו 2.3 מיליארד $ ברבעון השני), לצד תנועת המשקיעים הזרים לישראל ורמת מחירי האנרגיה הנתונה בטווח שערים 40-70 דולר לחבית נפט מסוג LC תומכים בציפייה לעודפי הצע מט"ח ומורים כי בטווח הארוך קיים פוטנציאל לחולשת הדולר אל מול השקל אל עבר רמות שפל ישנות של  3.42 ופחות….

גרף דולר/שקל

גרף תחזית דולר/שקל

אירו/דולר

האירו ביצע תיקון מינימלי ואינו שב לעבר רמות השפל הקודמות על אף המשברים הפוקדים את האיחוד האירופי בכלל וגוש האירו בפרט. שמירת חוסנו של האירו מלמדת על ביקוש ער ופוטנציאל להתחזקותו בטווח הבינוני והארוך. לדעתנו ניתן ביטוי מוגבל בלבד לאי הוודאות ולסיכונים הטמונים בשאלת חוסנה של הקואליציה החדשה המורכבת בגרמניה, עתיד משבר הקריאה לעצמאות קטלוניה, והפרדות האיחוד האירופי מאנגליה. עלייה ברמת אי הוודאות באירופה, הייתה צפויה השפעה לגרור למימוש משמעותי בהחזקות באירו ולגרור להחלשות משמעותית באירו. מנגד ראוי לשוב ולציין כי נתוני המקור כמו גם הביקוש והמסחר המטבעי תומכים בהתאוששות האירו בטווח הבינוני (שנת 2018).

כפי שציינו, במבט לטווח הארוך, לאירו פוטנציאל התחזקות משמעותי, על רקע, צבר נתונים כלכליים חיובים, המלמדים כי הפעילות הכלכלית באירופה מתאוששת ובמיוחד לאור הנתונים הפחות מרשמים המתפרסמים בארה"ב. למשבר נטישת אנגליה את האיחוד צפויה השפעה בתחומים רבים, אשר טרם באו לידי ביטוי. שלל הצעדים לעידוד הפעילות הכלכלית, הריבית האפסית (הצפויה בטווח הבינוני לשוב לעלות), לצד מחירי חומרי גלם נוחים תורמים לפוטנציאל התאוששות הפעילות הכלכלית באירופה. להערכתנו לשנת 2018 לאירו פוטנציאל התחזקות לעבר רמת ה 1.25 דולר לאירו, רמה המלמדת על הפוטנציאל להמשך התחזקות האירו. אירופה שהייתה רגילה לסחור באירו של 1.3 ו- 1.5 דולר לאירו אינה צפויה לחוש פגיעה קשה ומשמעותית ממהלך ארוך הטווח של התאוששות האירו אל עבר 1.25 ובמקביל המהלך יתרום לביקושים באירופה ולהתאוששות הכלכלה הגלובלית.

במבט מעשי לטווח הקצר-הבינוני, להחלשות קיצונית של האירו צפויה השפעה חיובית על היצוא הגרמני והצרפתי ומנגד ניתן לצפות ללחצים אמריקאים כי אירופה תשמר תנאי סחר הוגנים. במילים אחרות, חולשת קיצונית באירו צפויה לגרור להתערבות ודרישה מגרמניה לפעול לבלימת חולשה קיצונית מידיי.

גרף אירו/דולר

גרף תחזית אירו/דולר

ליש"ט/דולר

אין שינוי בהערכתנו, לפיה טרם ניתן ביטוי מלא למשמעות ההחלטה האנגלית על נטישת האיחוד האירופי לצד המשברים הפנים אירופיים (כשאלת עתיד הקואליציה הימנית בגרמניה, עתיד הדרישה הקטלונית לעצמאות, חוסנה של הבנקאות האיטלקית) המפחיתים מהלחץ על הליש"ט אשר התאוששה במיוחד אל מול האירו. על אף המשך הדיונים והפעילות הקדחתנית לגיבוש ואישור התנאים להיפרדות אנגליה מהאיחוד האירופי, התנאים טרם הבשילו ונראה הדרך ארוכה. אירופה מצפה להקרבה משמעותית של אנגליה במימון פעילות מוסדות האיחוד בתקופה של חברותה של אנגליה באיחוד, כתנאי למו"מ על עתיד היצוא האנגלי לאיחוד האירופי. נתוני המשק האנגלי מורים על ירידה בהשקעות ובביקושים דבר המלמד כי ארוכה הדרך להתאוששות הליש"ט.

אין שינוי בהערכתנו לפיה, טרם מוצא פוטנציאל החלשות הליש"ט כנגזרת מיציאת אנגליה מהאיחוד, מהלך שמאיים על עתיד הסחר וסקטור השירותים האנגלי. להערכתנו, בסביבת שע"ח גבוה (1.35-1.37 דולר לליש"ט) מתקבלים הצעי ליש"ט מצד הגופים הפיננסיים ומנגד עם החלשות הליש"ט אל מתחת לרמת ה 1.28 דולר לליש"ט, זרים שבים להתעניין בשוק הנדל"ן והמניות האנגלי. פוטנציאל לעליה מתמשכת בריבית הליש"ט מספק רשת הגנה זמנית ותורם לביקוש לליש"ט.

בשלב הנוכחי הצע ליש"ט צפוי ברמות 1.35-1.37 $/£ בעוד במבט לטווח ארוך ולאור ההכרזה על -BREXIT לליש"ט פוטנציאל החלשות אל עבר רמת ה  1.26  $/£ ואף פחות.

גרף ליש"ט/דולר

גרף תחזית ליש"ט/דולר

דולר/ יאן יפני

אין שינוי בהערכתנו, לפיה התנודות בשער היאן היפני תואמות את מדיניות הממשל היפני אל מול הממשל החדש בארה"ב. חולשת היאן הפורץ אל מעבר לרמת 112.5 יאן לדולר, מורה על פוטנציאל תנועה לעבר רמות השיא שבקרבת 117 שנסחרו בשלהי שנת 2016. להתייצבות היאן מעל לרמת 119 יהא משום איתות על תנועה לעבר רמות השיא של שנת 2015 כאשר היאן נסחר בקרבת רמת ה 124 יאן לדולר.

חולשת היאן צפויה לאתגר את הממשל ביפן, שכן הדבר עומד בסתירה למדיניות ארה"ב לפיה שער החליפין הינו מרכיב בעל חשיבות בשמירת תנאי סחר ראויים למשק בכלל ולתעשייה בפרט.

לחולשת היאן בתקופה של עליות בשוק המניות ביפן, קיים הסבר גם במישור התזרימי, שכן משקיעים במניות ביפן המבקשים לגדר את החשיפה המטבעית, מוכרים את היאן וגורמים לחולשתו. מהלכים אלו תרמו לתנודות בשער היאן, כאשר בתקופה של ירידה וחולשה בשוק המניות נסגרות עסקות ההגנה בצמוד למימוש ההחזקות במניות , מהלך הגורר להתחזקות מהירה של היאן ולזעזועים במשק היפני, תלוי הסחר והיצוא.

 

לממשל היפני, הפועל לעידוד הפעילות הכלכלית בכלל והיצוא בפרט, אינטרס בחולשת היאן כצעד תומך בעידוד היצוא ושיפור תנאי הסחר של התעשייה המקומית, אולם, הרצון לשמר תנאי סחר הוגנים עם שותף הסחר הגדול – ארה"ב, כפי שבא לידי ביטוי בשבוע שעבר במסגרת ביקור הנשיא טרמפ. הדבר תומך מחד בהמנעות מהתערבות בקביעת שע"ח, ומאידך בבלימת מהלכי החלשות קיצונית ביאן. להערכתנו, על אף האמור, הממשל היפני צפוי לבלום תנועת התחזקות חריגה ומשמעותית של היאן כפי שעשה בעבר (בעבר התערב הבנק  סביב רמת ה 100 יאן לדולר).

בטווח הקצר, כפי שפירטנו רבות ובהרחבה היאן היפני, צפוי לנוע בתחום שערים רחב. כאשר בזמנים של אי וודאות בשווקים, הביקוש ליאן היפני הינו ביטוי לחיפוש אחר "אי מבטחים". כיום, כאשר משקיעים מבקשים לגדר סיכונים ולצמצם את החשיפה מפעילותם בשוקי ההון הדבר, מוכרים את היאן היפני ובכך גוררים להחלשות היאן,

להערכתנו אי הוודאות באשר להשפעת המשבר ארה"ב – צפון קוריאה תורם לפוטנציאל חולשת היאן, כמו גם הציפיה לעליה בריבית הדולר, ובעתיד הקרוב גם במטבעות מרכזיים נוספים תורם למגמת עסקות carry trade" currency" כאשר היאן משמש כמטבע מימון זול, זמין ונח לביצוע.

גרף דולר/ יאן יפני

גרף תחזית דולר/ יאן יפני


פרטים והסברים באשר לבחינת החשיפות השונות וכן באשר לאסטרטגיות הניתנות לביצוע על מנת לגדר חשיפות אלו ניתן לקבל בדסק אנליסטים בפריקו בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 6167070– 03
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו    https://www.prico.co.il
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא.
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים.
ט. ל. ח.
המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשימושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא.
כל הזכויות שמורות ©
P.O. BOX 6400 TEL-AVIV 61063 ISRAEL  
   TEL:972-3-616-7070 FAX:972-3-616-7060  
E-MAIL:INFO @ PRICO. COM
 
 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL