טבלת מחירי מתכות
*המחירים במונחי דולר לטון
טבלת מלאים
שערי דלקים ומטבעות נבחרים
במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה שלילית. בתום יום המסחר של ה- 19.09 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 34,518 נק', ירידה בשיעור של 0.3% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 15,191 נק', ירידה בשיעור של 0.1% לעומת שבוע שעבר ומדד ה- S&P 500 סגר ברמת 4,444 נק', ירידה בשיעור של 0.1%, לעומת שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 7,660 נק', ירידה בשיעור של 0.7% לעומת שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 15,664 נק', ירידה בשיעור של 1.4% לעומת שבוע שעבר.
ארצות הברית –
לאחר פרסום נתוני האינפלציה המעורבים, התפרסם מדד המחירים ליצרן אשר מאותת גם כן על בלימה בקצב האינפלציה כאשר בחודש אוגוסט עלה המדד ב- 0.7% נתון הגבוה מתחזית של 0.4%. במקביל מדד המכירות הקמעונאיות עלה ב-0.6% נתון הגבוה מתחזית של 0.2% דבר המראה על ביקושים משמעותיים, אשר על אף שיעורי האינפלציה הגבוהים והריבית הגבוהה, מוסיפים להישאר ברמות גבוהות.
הבנק החליט כצפוי שלא לבצע העלאת ריבית החודש אולם ציין כי הריבית צפויה להישאר גבוהה לאורך פרק זמן ממושך. להערכתנו הבנק עשוי לבצע העלאת ריבית נוספת השנה בפגישתו הקרובה ב 1.11.2023.
כפי שכתבנו בעבר, מחיר הדלק מסוג WTI [West Texas Intermediate-חוזי הדלק האמריקאי] על אף תיקוני שערים המדד ממשיך במגמת עלייה והתייצב סביב רמת 90 דולר לחבית ואילו הדלק האירופי האיכותי מהים הצפוני דלק מסוג ברנט התייצב סביב רמת 93 דולר לחבית, הרמות הגבוהות ביותר מזה 10 חודשים. עליות מחיר אשר באו בעקבות הודעת סעודיה על הקטנה נוספת בהיצע בהיקף של 1 מיליון חביות ביום לשלושה חודשים עד סוף השנה. ובמקביל מאגרי החירום של ארה"ב שוכנים ברמות שפל של 354,366 אלפי חביות הנתון הנמוך ביותר מזה 30 שנה, ירידה חדה בעקבות מדיניות הרחבת ההיצע שהנהיג הנשיא ביידן, מדיניות שבאה בכדי למתן את השפעת מלחמת רוסיה – אוקראינה על מחיר חומרי הגלם.
אירופה –
בשבוע החולף העלה הבנק המרכזי האירופי ה-ECB את הריבית ב-0.25% כעת הריבית על הפקדות בבנק המרכזי שוכנת ברמת 4%. על פי מחלקת המחקר של הבנק המרכזי האירופאי האינפלציה בשנת 2023 צפויה לרדת לממוצע של 5.6%, 3.2% ב-2024 ו- 2.1% ב-2025. לשיטתם האינפלציה בשנת 2024 תבלם ותנוע "רוחבית", וברבעון השלישי 2025 צפויה לרדת חזרה לעבר טווח היעד.
האינפלציה בבריטניה הפתיע לטובה ועלתה בשיעור של 6.7% עליה מתונה מצפי של 7%, כמו כן, אינפלציית הליבה עלתה ב- 6.2% נתון נמוך משמעותית מצפי של 6.8%. נתוני שוק הנדל"ן והחשש מגלישה להאטה תומכים במשנה זהירות בהחלטת הריבית של הבנק המרכזי האנגלי. הבנק המרכזי האנגלי עשוי על אף נתוני הצמיחה הנמוכים ונתוני האינפלציה המעודדים לפעול השנה כבאירופה ולבצע העלאת ריבית נוספת אשר להערכתנו תהה העלאת הריבית האחרונה.
מאורעות חשובים
- 09: פרסום החלטת הריבית של הבנק המרכזי הבריטי BOE
- 09: פרסום נתוני האינפלציה אירופה
ישראל –
השבוע השקל התחזק השקל בשיא כ-0.5% לעבר רמת 3.80 ₪ לדולר אולם ברמה זו ביקושים ערים החזירו את הדולר אל מעל לרמת ה 3.81, לאחר מכן נסחר השקל בטווח של 3.81 – 3.827 ₪ לדולר. להערכתנו, חוסר הוודאות באשר לעתיד הרפורמה המשפטית, חקיקה חד צדדית ומשבר חוקתי, עשויים להמשיך לתרום לרכבת ההרים ואף לגרור להיחלשות משמעותי של השקל לעבר רמת 4 ₪ לדולר.
שיעורי האבטלה ירדו לעבר רמת 3.1% נתון המראה על שוק עבודה הדוק מאוד ויקשה על קירור לחצי הביקוש על האינפלציה, כמו כן, השילוב של נתוני אינפלציה גבוהים מהרצוי, שוק עבודה הדוק והמשך היחלשות השקל צפויים לגרור העלאת ריבית נוספת על ידי בנק ישראל.
חוסר הוודאות בשווקים בנוגע לרפורמה המשפטית והחשש ממשבר חוקתי מוביל ליציאת משקיעים מהחזקה בשקלים לצד החולשה בשוקי המניות הגוררת את הגופים המוסדיים לצמצם את היקף ההגנות המטבעיות עם הירידה בשווי תיק המניות ולצורך זאת לרכוש מט"ח, מהלכים שתרמו לפיחות המהיר ולהמשך היחלשות השקל.
כפי שכתבנו רבות בעבר, המשבר החברתי – פוליטי – כלכלי, חסר התקדים שפוקד את המשק הישראלי, גורר לאי יציבות בשוק ההון המקומי. להערכתנו "רכבת ההרים" צפויה להמשך. בתחום הרפורמה השיפוטית, תשומת הלב מופנת לדיונים בבג"ץ הצפויים במהלך בחודשים הקרובים, דבר התורם לירידת רף הרגישות במסחר בדולר/שקל אשר עשוי להגיב במהירות לעודפי ביקוש/היצעי גדולים הן מצד היצואנים המבקשים לגדר תמורות עתידיות ולצורך גידור התשלומים בשקלים והן מצד הגופים המוסדיים אשר יבקשו להגיב לתנודות בשוקי המניות. תמונת מצב התומכת בהמשך תנועת "רכבת ההרים". במבט לטווח בינוני, פוטנציאל העלייה בריבית הדולר, לצד העדר הסכמות בזירה הפוליטית המקומית, המשך הביקושים למט"ח מצד משקיעים מקומיים וזרים, החמרה בזירה הביטחונית וצמצום ההיצע עם הקריסה בהיצעי המט"ח מצד הגופים העסקיים והמשקיעים הזרים אשר צמצמו חדות את היקף פעילותם המקומית תומכים בהמשך פיחות השקל ובהחלשותו לעבר 3.86 שקל לדולר, פריצת רמה טכנית זו אשר סביבה עד כה נבלם פיחות השקל עשויה לתמוך בהמשך התנועה לעבר רמת ה 4 ₪ לדולר. לסיכום בשלב הנוכחי להערכתנו המבנה הקואליציוני ועימו החשש ממשבר חוקתי לצד נתוני מקרו חלשים ובדגש על ההתרחבות בהוצאה והירידה החדה בהכנסות המדינה, תומכים בפיחות השקל ובתנועה לעבר 4 ₪/$ +.
בנק ישראל הותיר החודש את הריבית פעם נוספת ברמת 4.75%, שכן רמת האינפלציה (4.1%) עודנה שוכנת מעל לטווח היעד. לדברי בנק ישראל "הפעילות הכלכלית במשק הישראלי מצויה ברמה גבוהה ומלווה בשוק עבודה הדוק, אם כי ישנה התמתנות מסוימת במספר אינדיקטורים. האינפלציה עודנה רוחבית ומצויה ברמה גבוהה. עם זאת, בחודשים האחרונים מסתמנת האטה באינפלציה. לכן, הוועדה החליטה להותיר את הריבית על כנה, אך רואה היתכנות לא מבוטלת להמשך העלאה של הריבית בהחלטותיה הבאות, ככל שסביבת האינפלציה לא תמשיך להתמתן בהתאם למצופה. תוואי הריבית יקבע בהתאם לנתוני הפעילות והתפתחות האינפלציה, זאת על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות".
לסיכום – ברמה הגלובלית, דברי יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי מלמדים כי הבנקים נחושים למנוע אינפלציה ולא יהססו לעלות את הריבית בישיבה הקרובה ב 1/11/2023. הערכה כי עד סוף השנה תהא העלאת ריבית נוספת בארה"ב ובאירופה. להערכתנו גובר הסיכוי להעלאה בריבית גם בישראל בפגישה של 23/10/2023. אולם, על רקע הציפייה להתמתנות האינפלציה בשנת 2024, הרי שהדבר יתמוך במיתון הדרגתי של צעדי הבנקים המרכזיים במלחמתם באינפלציה. לדעתנו במבט לרבעון 2Q של שנת 2024, מוקדי הכוח המרכזיים בביקוש לדולר אל מול השקל יהיו מאותגרים. בזירה המקומית: סוגיות פוליטיות, מעמד מערכת המשפט, עצמאות בנק ישראל וההסלמה בזירה הביטחונית עשויים לרכז עניין רב ולתמוך באי הוודאות ובאי היציבות בשוק המטבע המקומי. דבר התומך בתנועת הדולר/שקל בתחום 3.50-3.86 ₪ לדולר. אולם בחודשים הקרובים, משבר חוקתי עשוי לדעתנו לגרור לפיחות חד ולצמצום משמעותי בהיצע המט"ח מהלך בעל פוטנציאל פיחות משמעותי ועם פריצת רף ה 3.86 תפתח הדלת לתנועה לעבר 4 ₪ לדולר.
שוק המתכות
מדד ה- LME בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 19.09 ברמת 3,697 נק', ירידה בשיעור של 0.6% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.
COPPER – מחיר הנחושת ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 19.09 עמד המחיר על רמת 8,292 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.3% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב 19.09 עמדו המלאים על 149,600 טון, עליה בשיעור של כ-4.3% לעומת הרמות בשבוע שעבר.
ZINC – מחיר האבץ ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 19.09 עמד המחיר על 2,497 דולר לטון, ירידה בשיעור של 0.9% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 19.09 עמדו המלאים על 115,350 טון, ירידה בשיעור של 6.0% לעומת הרמות בשבוע שעבר.
– NICKEL מחיר הניקל ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה –19.09 עמד המחיר על 19,919 דולר לטון, ירידה בשיעור של 0.1% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב- 19.09 עמדו המלאים על רמת 40,500 טון, עליה בשיעור של כ- 4.0% לעומת הרמות בשבוע שעבר.
ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 19.09 עמד על 2,215 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.1% לעומת שבוע שעבר. רמת מלאי האלומיניום עמדה ב- 19.09 על רמת 489,825 טון, ירידה בשיעור של 1.1% לעומת הרמות בשבוע שעבר.
לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן
מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי
אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.
בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים
ט.ל.ח.
המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)
.