סקירת מחירי מתכות 14.12.2023 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 14.12.2023

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה מעורבת. בתום יום המסחר של ה- 12.12 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 36,578 נק', עליה בשיעור של 0.91% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 16,354 נק', עליה בשיעור של 1.7% לעומת שבוע שעבר ומדד ה- S&P 500 סגר ברמת  4,643 נק', עליה בשיעור של 0.85%, לעומת שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 7,542 נק', ירידה בשיעור של 0.2% לעומת שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 16,791 נק', עליה בשיעור של 0.2% לעומת שבוע שעבר.

 

ארצות הברית –

הכלכלה האמריקאית ממשיכה להראות סימני חוזקה משמעותיים, כאשר לאחר נתוני הצמיחה החזקים פורסמו נתוני שיעורי האבטלה אשר שוכנים ברמת 3.7% מול צפי של 3.9%. נתונים המראים על כך שעל אף הריבית הגבוהה והאינפלציה הגבוהה הכלכלה נמנעה מגלישה למיתון.

השבוע פורסמו מדד המחירים ליצרן ומדד המחירים לצרכן אשר הראו על המשך מגמת ההתקררות באינפלציה. מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר עלה ב- 3.1% בלבד בהתאם לצפי, כאשר המדד החודשי עלה ב-0.1% נתון הגבוה מהציפיות של 0% שינוי. מדד מחירים ליצרן (PPI) לחודש נובמבר נותר ללא שינוי מול צפי של עלייה קלה בשיעור של 0.1%.

 

כפי שקרה במדדים קודמים, ירידת מחירי האנרגיה גורמת  לירידת שלל העלויות ומורידה מחירים ואת המדד מטה,  רכיבי המזון והצריכה הביתית נותרו מעל לטווח היעד, אך נתונים אף הם במגמת האטה.

כפי שכתבנו בעבר, חברי ועידת אופק + (OPEC +) מנסים להגיע בהובלת סעודיה להסכמות בנוגע לצמצום היצע הדלקים לשנת 2024, עד כה לא הצליחו נציגי המדינות המיצאות דלקים להגיע להסכמות. על אף הודעת סעודיה ורוסיה על הקטנת ההיצע, היצע הדלק נותר  גבוה ומחירי הדלקים המשיכו את מגמת הירידה כאשר נעו לעבר רמת 69 דולר לחבית דלק אמריקאי מסוג WTI, ו- 74 דולר לחבית דלק מהים הצפוני מסוג Brent, הרמות הנמוכות ביותר מיוני 2023.

בהחלטת הריבית אמש הותיר הבנק המרכזי האמריקאי ה-FED את הריבית ברמת 5.5%, כאשר לדברי בכירים ב-FED אמנם בעת הזו נתוני האינפלציה מראים על מגמת התקררות משמעותית אך יש להותיר את הריבית ברמה זו לתקופה ממושכת בכדי שהאינפלציה לא תחזור לעלות, החשש שמא ירידת מחיר הדלקים מעוות את תמונת תווי האינפלציה. להערכת יו"ר הבנק המרכזי בשנת 2024 ריבית הדולר תרד ב 3 פעימות ובסוף שנת 2024 תעמוד על 4.6%.

כפי שכתבנו בעבר להערכתנו, במידה והמערכה הצבאית בישראל תתרחב לזירות נוספות, עשוי הדבר לפגוע בשרשרות האספקה כפי שבא לידי ביטוי עם תקיפות החותים ויאותגר בקרוב עם כניסת כוח המשימה הימי לבטחון השייט בים סוף לפעולה, במחירי השילוח הימי ובמיוחד בשוק האנרגיה, עליית מחירים  תאיץ מחדש את האינפלציה ובכך תפגע בפעולות הבנקים המרכזיים במלחמתם להפחתת האינפלציה.

אירופה –

ירידת מחירי הדלקים באה לידי ביטוי גלובלי כאשר נתוני האינפלציה באירופה הפתיעו לטובה והראו על התקררות רוחבית בכלל המדינות, מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר שוכן ברמה שנתית של 2.4% ירידה   מהציפיות ל 2.7%. זו הרמה הנמוכה ביותר מחודש יולי 2021, בדומה למדדים האחרונים מחירי האנרגיה תרמו לבלימת האינפלציה כאשר גררו את המדד לירידה  עם ירידת מחירי הדלקים בכ-  11.5% לעומת הנתון באותה תקופה בשנה שעברה. כמו כן, במדד הנוכחי העלייה בענפי השירותים והמזון היתה אף היא נמוכה מהציפיות, נתונים חיוביים אלו תמכו בדברי  הבכירים בבנק המרכזי האירופי ה-ECB אשר התבטאו   כי ניתן להתחיל לבצע כבר בקרוב הורדות בריבית המוניטרית. הערכה כי בשנת 2024 תופחת הריבית בכ- 1.25%.

 

ישראל –

המשק הישראלי ממשיך להגיב לעלויות הגבוהות של מלחמת "חרבות הברזל" ולירידה בהיקף הפעילות הכלכלית. .  המלחמה ממשיכה לגרור לחוסר וודאות באשר להשפעות הלחימה והיקפה על הגרעון תקציבי ושאלת מקורות המימון לעלות היקרה.  ההתחזקות המשמעותית שרשם השקל אל מול הדולר נתמכת בעובדה כי במשק מיעוט פעילים ועודפי היצע מצד גופים מוסדיים הפועלים ב"טייס אוטומטי" עשויים להמשיך לטלטל את שער החליפין. לאחרונה אומנם הייסוף נבלם מעט כאשר שער הדולר שקל התייצב  בתחום הרמות 3.7 – 3.73 שקל לדולר. אולם  עליות שערים בבורסות חו"ל לצד הרמה הגבוהה של מט"ח (מעל ל 20%) בה מחזיקים המוסדיים מעודדת היצע מט"ח.

להערכתנו בעת הזו בהנתן שהמלחמה מוגבלת הרי שהשקל עשוי להתחזק אף  לעבר רמת 3.65 שקל לדולר. עם זאת כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל, הגורמים אשר הובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבותם טרם חלפו ולצידם החשש מהתרחבות הלחימה עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות השקל אל עבר רמת ה 3.83 שקל לדולר ויותר.

"רכבת ההרים" בשערי החליפין עשויה להמשך, להערכתנו השקל עשוי להיסחר בתחום שערים רחב של 3.62-4.1 שקל לדולר.

אנדרו אביר סגן נגיד בנק ישראל סיכם את מצב הכלכלה הישראלית בעת המלחמה, בדבריו הציג המשנה לנגיד את צמיחתה ופעילותה של הכלכלה הישראלית טרם "מלחמת חרבות ברזל" והדגיש את החוסן של כלכלת ישראל לעמוד במשברים וכניסת המשק  למלחמה במצב מאקרו-כלכלי טוב שהתאפיין ביחס חוב/תוצר נמוך, יתרות מט״ח גבוהות, עודף בחשבון השוטף, תעסוקה מלאה וענף היי-טק חזק. לפי בנק ישראל הוצאות כרטיסי האשראי בחודש נובמבר התאוששו כאשר הגיעו  לרמת 96% ביחס לנתוני השימוש בחודש נובמבר שנת 2022.

בחודש נובמבר על אף התחזקות השקל כ-7% אחוזים מרמת 4.0 שקל לדולר לעבר רמת 3.68 שקל לדולר, מהלך  ללא והתערבות בנק ישראל מלמד על הירידה החדה בביקוש למט"ח עם צמצום הנסיעות לחו"ל והירידה החדה בשימוש בכלי רכב מצד מגוייסים והציבור הרחב.

 

תמונה מקומיתמקרו כלכלית

חטיבת המחקר של בנק ישראל הפחיתה את תחזית הצמיחה ולהערכתה התוצר יצמח ב-2% בלבד בכל אחת מהשנים 2023 ו-2024. התחזית מאופיינת ברמה גבוהה במיוחד של אי ודאות וכוללת הערכה כי הוצאות הממשלה בגין המלחמה יסתכמו בכ-160 מיליארדי ש"ח. יחס החוב לתוצר בשנים 2023 ו-2024 צפוי לעמוד על כ-63% וכ-66% בהתאמה, הרעה משמעותית מנתוני 2023 טרום המלחמה. גישה שמרנית לעומת הערכות בקרב גופים פיננסיים הצופיים לעלויות של כ 190 מיליארד ש"ח.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 12.12 ברמת  3,580  נק', ירידה בשיעור של 0.9% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER   – מחיר הנחושת ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 12.12 עמד המחיר על רמת 8,355 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.1% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב 12.12 עמדו המלאים על 180,175 טון, ירידה בשיעור של  כ-0.8% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC  – מחיר האבץ עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 12.12 עמד המחיר על 2,430 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.3% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 12.12 עמדו המלאים על 212,250 טון, ירידה בשיעור של 1.5% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

– NICKEL  מחיר הניקל ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 12.12 עמד המחיר על 16,520 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.7% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב- 12.12 עמדו המלאים על רמת 48,588  טון, עליה בשיעור של כ- 0.7% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM  – מחיר האלומיניום ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 12.12 עמד על 2,121 דולר לטון, ירידה בשיעור של 0.6% לעומת שבוע שעבר. רמת מלאי האלומיניום עמדה ב- 12.12 על רמת 450,225 טון, ירידה בשיעור של 0.7% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL