סקירת מחירי מתכות 07.03.2024 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 07.03.2024

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה שלילית. בתום יום המסחר של ה- 05.03 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 38,585 נק', ירידה בשיעור של 1.30% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 17,898 נק', ירידה בשיעור של 2.20% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד ה- S&P 500 סגר ברמת  5,079 נק', ירידה בשיעור של 1.10% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 7,646 נק', ירידה בשיעור של 0.50% לעומת שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 16,698 נק', ירידה בשיעור של 0.20%.

 

ארצות הברית –

בשבוע החולף התפרסם מדד מחירי הליבה PCE אשר הראה על עלייה בחודש ינואר של 0.4% בהתאם לציפייה, זהו הנתון הגבוה ביותר מפברואר 2023 נתון המראה שהאינפלציה בענף השירותים עודנה בעלייה. בנוסף במהלך השבוע פורסם מדד הייצור ISM אשר הראה על התכווצות (נתון נמוך מ50) נוספת בייצור, המדד שוהה ברמת 47.8% נתון הנמוך מהצפי ומן הנתון בחודש הקודם. מנגד מדד השירותים ISM הראה על התרחבות בענף זה ושוהה ברמת 52.6 נתון הנמוך מצפי של 53.4.

מה שעשוי להשפיע על השווקים הפיננסיים יהיו דבריו של נשיא הבנק המרכזי האמריקאי ה-FED מר. ז'רום פאוול אשר יפרט על המאבק באינפלציה, בשווקים הפיננסיים יאזינו בהקשבה בכדי להעריך כמה הפחתות ריבית יבוצעו עד לסוף שנת 2024.  לדעת נשיא הבנק ממתין לרצף נתונים אשר יתמוך בהפחתת הריבית ובשווקים יורדת הציפייה למהלך אגרסיבי וכי ההפחתה צפויה לקראת הקיץ.

לאחר החלטת מדינות אופק + לקצץ היצע חביות הנפט ב-2.2 מיליון חביות ביום במהלך הרבעון השני של 2024, מחיר הדלקים הגיבו בעליות מחירים קלות. אך החולשה בכלכלה הסינית ובענפי הייצור בארה"ב מאותתים על צפי לחולשה בצד הביקוש, מחירי האנרגיה שוהים זה שבוע נוסף ברמות גבוהות יחסית, מחירי דלק מסוג WTI (האמריקאי) שוהה ברמת  79 דולר לחבית. חבית דלק צפוני מסוג BRENT שוהה ברמת 82.5 דולר לחבית.

התשואות של אגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים ירדו שבוע נוסף, ושוכנות ברמת  4.10%, בעקבות פרסום מדדי ISM.

אירופה –

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר שוהה ברמת 2.6%, רמה הגבוהה מהציפייה של 2.5% וגבוהה מן היעד של 2%, אך עדיין מראה על המשך מגמת  התקררות הרמת המחירים. מדד הליבה שוהה ברמת 3.1%, הנתון הנמוך ביותר מזה כמעט שנתיים.

כפי שכתבנו בעבר נתוני הצמיחה הרבעוניים ברבעון 4 2023 נותרו ללא שינוי בהתאם לצפי, ברמה השנתית הכלכלה האירופאית צמחה 0.1% בהתאם לצפי. נתונים המראים שהכלכלה האירופית עודנה בסטגנציה, בדגש על גרמניה הקטר הכלכלי של האיחוד אשר ברבעון זה סבלה מצמיחה שלילית של כ-0.3% וצמיחת התוצר בצרפת אשר נותרה ללא שינוי אף היא. מנגד ספרד, איטליה והולנד מציגות צמיחה חיובית אולם עדיין צמיחה הנמוכה מ-1%. הבנק המרכזי האירופי עשוי לנהוג בזהירות יתרה וכל עוד נתוני הצמיחה באיחוד יאפשרו לו הבנק יימנעו מהורדת ריבית האירו. בשווקים צופים הפחתה של 0.9% עד סוף שנת 2024. כ 81% מהאנליסטים צופים הפחתת ריבית בדומה לארה"ב כבר בחודש יוני הקרוב ובהמשך בכל ישיבה בחודשים יולי וספטמבר.

ישראל –

בשבוע החולף השקל המשיך את במגמת  ההתחזקות והגיע לעבר רמת 3.55 שקל לדולר בשיא, הרמת נמוכה ביותר מיוני 2023. מתחילת השבוע בעקבות הציפייה להסכם הפסקת אש אולם משהתעכב שב ונחלש השקל לרמת 3.60 שקל לדולר. הרמות בהם נסחר הדולר מתחת לרף ה 3.60 הינם להערכתנו נמוכות בהתחשב בחוסר הוודאות הביטחונית בדגש להיקף ומשך הלחימה הרב זירתית הגרעון התקציבי ודירוג האשראי. כפי שכתבנו בעבר הציפיות להסכם חילופי שבויים בעזה ועצירת הלחימה תרמו ועשויים לתרום להתחזקות נוספת של השקל בטווח הקצר חזרה לרמת 3.55 ואף מעבר.  ייסוף השקל תורם לבלימת הלחצים האינפלציוניים (מנגנון התמסורת) ולגמישות רבה יותר מצד היבואנים באשר להמנעות מביצוע עליות מחירים.

לפי בנק ישראל מידת אי-הוודאות לגבי היקף ומשך הלחימה הצפויים והשפעותיה גדולה מאוד. למלחמה השלכות כלכליות משמעותיות, הן על הפעילות הריאלית והן על השווקים הפיננסיים ופרמיית הסיכון של המשק עדיין שוהה ברמה גבוהה. בחודש פברואר נמשכה ההתאוששות בהיקף הרכישות בכרטיסי אשראי וסך הרכישות אף שוהה ברמה גבוהה מעט מהרמה הממוצעת בשנת 2023, טרם המלחמה. עם זאת, קיימת שונות בין ענפי המשק, עלייה הנובעת בין היתר מהעובדה שכ 0.5 מ' ישראלים לא שוהים בחו"ל לצד עליות המחירים והתאוששות בפעילות הכלכלית עם שחרור חילי מילואים.

כפי שכתבנו בעבר הערכתנו לא השתנתה לפיה פוטנציאל התחזקות השקל בשלב הנוכחי מוגבל  כאשר הגורמים אשר הובילו את היחלשות השקל עדיין קיימים – ובראשם התרחבות פער הריביות, נתוני מקרו כירידה חדה בצמיחה ונסיקת הגירעון התקציבי, החשש מפגיעה רחבה בדירוג האשראי של ישראל, ירידה ברף הציפיות להפחתת ריבית אגרסיבית וההשפעה על שוקי המניות, תורמים לפעילותם של הזרים המצמצמים את החשיפה לשקל, ויתרמו לחולשת השקל בטווח הבינוני לצד המוסדיים הפועלים לגידור חשיפות מטבעיות.

הערכתנו לא השתנתה, לדעתנו בהינתן מלחמה מוגבלת הרי שפוטנציאל הטווח הקצר מאפשר תנועה בתחום שערים רחב. עם זאת כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל, הגורמים אשר הובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה- 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבתם, טרם חלפו ולצידם שוכן החשש מהתרחבות הלחימה, גורמים אלו עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות מחודש של השקל אל עבר רמת ה 3.80 שקל לדולר (לעבר הרמות ערב 7 באוקטובר) ויותר.

"רכבת ההרים" בשערי החליפין עשויה להמשך, להערכתנו השקל עשוי להיסחר בטווח הבינוני (חודשים הקרובים) בתחום שערים רחב של 3.48-4.12 שקל לדולר. להערכתנו לאור ההשלכות החמורות הטמונות בפיחות מהיר על רמות המחירים והאינפלציה (באמצעות מנגנון התמסורת), בנק ישראל צפוי לשוב ולפעול למיתון עודפי ביקוש חריגים למט"ח. עליות המחירים בתקופה הנוכחית צפויות לבוא לידי ביטוי בעליה בתווי האינפלציה ובשמירת רמת ריבית גבוהה לאורך זמן מנגד חולשת הדולר בזירה המקומית תורמת למיתון לחצי המחירים ועימם המדדים.

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 05.03 ברמת  3,694  נק', ירידה בשיעור של 0.10% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER  – מחיר הנחושת ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 05.03 עמד המחיר על רמת 8,491 דולר לטון, ירידה בשיעור של 0.10% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב-05.03 עמדו המלאים על 114,075 טון, ירידה בשיעור של  כ-6.00% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC – מחיר האבץ עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 05.03 עמד המחיר על 2,455 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.60% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 05.03 עמדו המלאים על 275,150 טון, ירידה בשיעור של 0.30% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

– NICKEL מחיר הניקל עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 05.03 עמד המחיר על 17,759 דולר לטון, עליה בשיעור של 0.50% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-05.03 עמדו המלאים על רמת 73,944  טון, עליה בשיעור של כ- 0.20% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 05.03 עמד על 2,228 דולר לטון, ירידה בשיעור של 0.80%. רמת מלאי האלומיניום ירדה במהלך השבוע, כאשר עמדה ב- 05.03 על רמת 583,700 טון, ירידה בשיעור של 0.90% לעומת רמות הסגירה בשבוע שעבר.

 

 

 

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL