סקירת מחירי מתכות 30.05.2024 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 30.05.2024

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

                                             

 

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

                                         

 

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

 

במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה מעורבת. בתום יום המסחר של ה – 28.05 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 38,853 נק', ירידה בשיעור של 0.50% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 18,869 נק', עליה בשיעור של 1.30% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד ה- S&P 500 סגר ברמת  5,306 נק', עליה בשיעור של 0.70% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 8,254 נק', ירידה בשיעור של 1.00% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 18,678 נק', ירידה בשיעור של 0.10% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

 

ארצות הברית –

שוק המניות האמריקאי החל להראות סימני חולשה לאחר המגמה החיובית שנרשמה גם בתחילת השבוע כאשר הגיע לרמות שיא גבוהות היסטוריות, מניית אנוידיה ממשיכה להפתיע ולמשוך את המדדים כלפי מעלה וכעת עשויה לעבור בשוויה את מניית אפל. פרסום נתוני חברת תוכנות השיווק והמכירה "סיילספורס" אשר היו לראשונה מזה 18 שנה נמוכים מהציפיות שלחו את המניה לירידה תלולה של מעל ל 16%. הפנמת נתוני האינפלציה והחשש מחולשה בשוקי המניות לצד העלייה בתשואות האג"ח תרמו לחולשה בשוק המניות לקראת סיום החודש הקלנדרי. מנגד, בשבוע החולף פורסם מדד הזמנות מוצרי ברי קיימא לחודש אפריל אשר הראה על עלייה של 0.7%, מול צפי לירידה של כ-0.8% נתון חיובי חודש שלישי ברציפות. חבר וועדת השוק הפתוח מר. ניל קשקרי אמר השבוע שיש צורך בכמה חודשים רצופים של נתוני אינפלציה חיובית לפני שהבנק יתחילו בהפחתות הריבית. לדבריו על הבנק המרכזי לשקול אף העלאת ריבית במדיה והאינפלציה תחזור למגמת העלייה. במהלך סוף השבוע יפורסמו נתוני הצמיחה אשר עשויים לגרור לתנודתיות בשווקים היה ותהא בהם השפעה על הציפיות להפחתות הריבית עד סוף השנה.

עד סוף החודש יפורסמו מדד הזמנות מוצרים ברי קיימא ומדד ונתוני צמיחת התוצר לרבעון 1 2024, שני נתונים אשר ישפיעו על קצב הפחתות הריבית עד סוף השנה.

 

 

בעקבות הפגישה של חברי וועידת אופק + מחירי האנרגיה חזרו לעלות השבוע. החשש כי חברי הפורום עשויים לדון כבר בקרוב על הקטנת היצע חביות הנפט, מחיר דלק אמריקאי מסוג WTI עלה לרמת 80 דולר לחבית ומחיר דלק מסוג BRENT של הים הצפוני נסחר ברמת 84.5 דולר לחבית.

 

אירופה –

באירופה האינפלציה ממשיכה לשהות ברמות נמוכות, בחודש אפריל מדד המחירים לצרכן עלה ב- 2.4% בחישוב שנתי, נתון התואם לציפיות וזהה לנתון של חודש מרץ. אינפלציית הליבה באירופה ללא מזון ואנרגיה התנודתיים עלתה ב2.7%, עליה מתונה מהעלייה בחודש מרץ.

התוצר באיחוד האירופי ברבעון הראשון 2024 צמח ב- 0.3% נתון הגבוה מצפי של 0.1%, הצמיחה הגבוהה ביותר מהרבעון השלישי 2022. נתונים התומכים במשנה זהירות והעשויים לאפשר לבנק המרכזי האירופי ה- ECB לבחור להמתין עם הפחתת הריבית מתוך חשש שמא התקררות האינפלציה מעט נבלמה.

כפי שכתבנו בעבר על אף הנתונים המעודדים עליית מחירי האנרגיה עשויה לפגוע במאבק באינפלציה וכתוצאה מכך לאלץ את הבנק המרכזי האירופי ה-ECB לשנות את תוואי הורדת הריבית.

בבריטניה לאחר שהבנק המרכזי האנגלי ה-BOE הותיר את הריבית ברמת 5.25%, פורסמו נתוני האינפלציה לחודש אפריל לפיהם מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.3% לעומת צפי לעלייה של 2.1%. נתון זה עשוי לגרום לכך שבחודש יוני הבנק המרכזי האנגלי יותיר את הריבית ברמת 5.25%. נשוב ונציין כי בבריטניה ובצרפת נתוני מדד מנהלי החברות מורה על הרעה בנתוני הפעילות הכלכלית אשר ירדו בחודש מאי. בצרפת ירידת המדד אל מתחת לרף ה 50 נקודות מלמד על התכווצות הפעילות וחשש מגלישה למיתון.

 

ישראל –

שבוע נוסף בו תחום תנועת רכבת ההרים בשער השקל מעט נבלמה, המלחמה ממשיכה בכבידות ואינה כובשת כותרות. השקל המשיך את מגמת ההתחזקות שלו והתייצב סביב רמת 3.70 שקל לדולר.

כפי שכתבנו בעבר להערכתנו בטווח הקצר מאוד השקל עשוי להתחזק לעבר רמת 3.64 שקל לדולר. עם זאת, להערכתנו בצל ההסלמה הביטחונית השקל עשוי לנוע בתחום רחב ולהיחלש חזרה לעבר רמת 3.78 – 3.8 שקל לדולר.

בנק ישראל הותיר את הריבית המונטרית כצפוי ברמת 4.50%, לדברי הנגיד פעילות הכלכלית ושוק העבודה מוסיפים להתאושש באופן הדרגתי. לצד זאת, מידת אי-הוודאות הגיאופוליטית המתמשכת מתבטאת ברמה הגבוהה של פרמיית הסיכון של המשק. כמו כן, בסביבת האינפלציה חלה עלייה. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 2.8%. הציפיות לאינפלציה מהמקורות השונים לשנה הקרובה עלו ונמצאות בסביבת הגבול העליון של יעד האינפלציה של הממשלה 1% – 3%. הציפיות לשנה השנייה ואילך שבו וירדו והן מצויות בתוך תחום היעד, אך בחלקו העליון.

כאמור נתוני האינפלציה מורים על עלייה של 0.8% במדד חודש אפריל ובשיעור שנתי על עלייה של 2.8% לעומת 2.7% בחודש מרץ. מדד הליבה (ללא פרות וירקות, אנרגיה וכו) עלה אף הוא ב 0.9% נתונים המורים כי בנק ישראל יתקשה להפחית את ריבית השקל עם העלייה בסביבת האינפלציה. מרכיב מרכזי במדד הגבוה מהציפיות נובע מהנסיקה החדה במחירי הטיסות ועימם העלייה במחיר הנסיעות לחו"ל והטיסות אשר גררו לעלייה ברכיב התחבורה והתקשורת.

לפי משרד האוצר, הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים נסק כאשר גדל ב- 0.8% ועמד על 7% מהתוצר. במידה ומנטרלים דחיית תשלומי מיסים בעקבות חג הפסח הגירעון עומד על  6.7% מהתוצר. הכנסות המדינה משקפות קיטון בשיעור של 2.2% מהתקופה המקבילה אשתקד, בצד ההוצאות הוצאות הממשלה עלו ב- 35.8% לעומת אשתקד לעומת הגידול המתוכנן של 12.9% המאושר בתקציב המדינה. פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לעלות כאשר הפער בין איגרת חוב ממשלתית ישראלית ל-10 שנים לאגרת חוב אמריקאית ל- 10 שנים ממשיך להתרחב.

אין שינוי בהערכתנו כאשר לדעתנו בהינתן מלחמה מוגבלת הרי שפוטנציאל הטווח הקצר מאפשר תנועה בתחום שערים רחב. לסיכום, כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו בטווח הקצר, פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל בין היתר על רקע העובדות ההיסטוריות, כאשר גורמים שהובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה- 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבתם, טרם חלפו ולצידם שוכן החשש מהתרחבות הלחימה, חולשת נתוני המקרו והשלכות השינויים בשוקי ההון על פעילות המוסדיים, גורמים אלו עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות מחודש של השקל במסגרת התנועה של הטווח הבינוני אל עבר רמת ה 3.80 שקל לדולר (לעבר הרמות ערב 7 באוקטובר) ויותר.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 28.05 ברמת 4,542  נק', עליה בשיעור של 1.5% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER  – מחיר הנחושת עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 28.05 עמד המחיר על רמת 10,502 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.70% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-28.05 עמדו המלאים על 114,750 טון, עליה בשיעור של  כ-1.80% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC – מחיר האבץ עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 28.05 עמד המחיר על 3,100 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.40% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים נותרה ללא שינוי במהלך השבוע, כאשר ב- 28.05 עמדו המלאים על 257,200 טון, סביב רמות הסגירה של שבוע שעבר.

– NICKEL מחיר הניקל עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 28.05 עמד המחיר על 20,467 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.10% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב-28.05 עמדו המלאים על רמת 83,730 טון, ירידה בשיעור של כ- 0.30% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 28.05 עמד על 2,730 דולר לטון, עליה בשיעור של 2.30%. רמת מלאי האלומיניום ירדה במהלך השבוע, כאשר עמדה ב- 28.05 על 1,121,500 טון, ירידה בשיעור חד של 0.30% לעומת רמות הסגירה בשבוע שעבר.

 

 

 

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL