סקירת מחירי מתכות 08.08.2024 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 08.08.2024

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

 

 

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

 

 

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

 

במהלך השבוע החולף, בצל ההסלמה הביטחונית שער הדולר שב והתייצב ברמות של ימי הרפורמה המשפטית מעל לרמת 3.82 ₪ לדולר. במסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל המסחר במגמה שלילית. בתום יום המסחר של ה – 06.08 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 38,997 נק', ירידה בשיעור של 4.28% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 18,078 נק', ירידה בשיעור של 3.82% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד ה- S&P 500 סגר ברמת  5,240 נק', ירידה בשיעור של 3.61% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 8,026 נק', ירידה בשיעור של 2.99% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 17,354.32 נק', ירידה בשיעור של 5.74% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

 

 

ארצות הברית –

לאחר שהבנק המרכזי האמריקאי הותיר את הריבית המוניטרית ברמת 5.25% – 5% התפרסמו  נתונים שתרמו לזעזועים בשווקים כאשר העלו את החששות לגלישת הכלכלה האמריקאית למיתון. מדד הייצור ISM מורה על הצטמצמות נוספת וגבוהה מהתחזית כאשר המדד רשם התייצבות ברמת 46.8 רמה המלמדת על האטה, אך הנתונים המשמעותיים יותר שפורסמו הינם נתוני שוק העבודה אשר הראו על האטה משמעותית. מספר המשרות שנפתחו עמד על 114 אלף נתון הנמוך משמעותית מהציפיות ל 220 עד 175 אלף משרות, במקביל נתוני שיעורי האבטלה עלו לעבר רמת 4.3% הנתון הגבוה ביותר מאוקטובר 2021. נתונים אלה יחד עם העלאת הריבית (המזערית אך המשמעותית) ביפן  עודדו ירידות משמעותיות בבורסות בארה"ב וביפן והובילו לגל ירידות חדות בבורסות בעולם.

התשואות על אגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים רשמו ירדה חדה לעבר רמת 3.67% אולם התייצבו בהמשך ברמת 3.90%. הזעזוע בשווקים היה חד ותרם לתמחור בשווקים של הפחתת ריבית בישיבת חירום לפני הישיבה בחודש ספטמבר, עם זאת לא צפויה להערכתנו הפחתת ריבית לפני חודש ספטמבר. מנגד הצפי כעת הוא להפחת ריבית בשיעור שנע בין 0.25% – 0.5% כבר בחודש ספטמבר. חשוב לציין כי התוצר הגולמי רשם ברבעון השני 2024 צמיחה של 2.8% שיעור צמיחה הגבוה משמעותית מרמת ה-2% לה ציפו האנליסטים.

נתוני התעסוקה הנמוכים מהצפוי בארצות הברית והציפייה להאטה בפעילות הכלכלית גררו לירידות במחירי האנרגיה על אף החששות למלחמה כוללת במזרח התיכון, מחיר חבית דלק מסוג WTI נסחרת ברמת 74.8 דולרים לחבית, וחבית דלק מסוג הדלק הצפוני נסחרת ברמת 78 דולרים לחבית.

 

אירופה –

באירופה פורסם כי התוצר הגולמי צמח ברבעון השני ב-0.3% ובמונחים שנתיים 0.6%, צמיחה גבוהה מן התחזיות המוקדמות אך נמוכה בעת הנוכחית דבר התומך בצעדי הרחבה לעידוד הפעילות הכלכלית בין היתר באמצעות הפחתות ריבית הצפויות לדעת אנליסטים בשנה הקרובה. בנוסף מדד המחירים לצרכן באירופה בחודש יולי עלה ב-2.6% נתון הגבוה מהציפיות לעלייה בשיעור של 2.4%, אולם נתון המצוי בתוך טווח היעד של הבנק המרכזי האירופי ה-ECB ותומך במדיניות המרחיבה.

באנגליה חולשת הליש"ט השבוע הינה ביטוי נוסף להחלטת הבנק המרכזי האנגלי ה-BOE להפחית את הריבית (1.8) בשיעור של 0.25% לעבר רמת 5%.

 

ישראל –

רכבת ההרים בשער השקל נמשכה כאשר בשבוע החולף בעקבות הצפי לתגובה איראנית ובהמשך לירידות משמעותיות בבורסות הגלובליות נסק הביקוש לדולר ועימו פיחות השקל. הגופים המוסדיים אשר נדרשו לרכוש דולרים לצורך צמצום החשיפה המטבעית שנוצרה עם ירידת שווי תיקי ההשקעות תרמו בפעילותם לעודפי הביקוש ושער הדולר נסק כפי שכתבנו לאחרונה לעבר רמת 3.85 שקל לדולר. לאחר התיקון בשווקים הגלובליים לצד ההרגעה מצד מזכיר המדינה האמריקאי טוני בלינקן בנוגע למיתון התגובה האיראנית, שער הדולר שב ונחלש כאשר ירד חזרה לעבר רמת 3.79 שקל לדולר. להערכתנו מכיוון שלא ניתן לצפות את עוצמת התגובה האיראנית וכפועל יוצא את התגובה של ישראל הרי שרכבת ההרים עשויה להמשך.  הערכה כי תגובה רכה ואירוע מוגבל עשויים לגרור ירידות שערים לעבר רמת 3.70 שקל לדולר. מנגד הדרדרות למערכה נוספת בלבנון או תגובה באיראן תגרור היחלשות נוספת בשער השקל למעבר 3.90 שקל לדולר ואף יותר.

דו"ח בנק ישראל מורה כי יתרות מטבע החוץ הסתכמו בסוף חודש יולי ברמת 214,634 מיליוני דולרים, כלל הגידול נובע משערוך, כלומר הנתונים אינם מורים על כשל שוק או מגבלת נזילות אשר חייבה את בנק ישראל להתערב בשוק מטבע החוץ.

 

במהלך הרביע השני פעילות הגופים המוסדיים (קרנות פנסיה, קופ"ג וחברות ביטוח) והמגזר העסקי גררה למכירות מט"ח נטו בהיקף של כ-0.5 וכ-2.5 מיליארד דולר בהתאמה. מנגד המגזר הפיננסי ותושבי חוץ רכשו מט"ח נטו בהיקף של כ-1.4 וכ-0.4 מיליארד דולר בהתאמה.

 

מדו"ח בנק ישראל ניתן ללמוד כי פעילות תושבי חוץ בדגש על מוסדות פיננסים זרים התרחבה ברבעון השני במיוחד בעקבות הגידול החד בעסקאות "סוופ" לצורך מימון הפעילות המקומית בשקלים ולאחר רכישות המט"ח הגדולות שביצעו לצורך צמצום החשיפה המטבעית לשקל.

 

כפי שפרטנו בעבר, הסדר בטחוני/מדיני בזירה הדרומית צפוי להשפיע במישרין על רגיעה בזירה הצפונית ולתמוך בתהליך התאוששות בפעילות הכלכלית. ההרעה בנתוני המקרו צפויה לגרור לשינוי במדיניות הממשלה, לתמוך בהעלאת מיסים [מע"מ ועוד] לצד ביטול הטבות. מהלכים אלו ישפיעו על רמת הביקושים וימתנו את תהליך ההתאוששות. העלייה ברמת הסיכון של המשק מיקרת את עלויות המימון וגורעת נתח משמעותי מהתקציב לצורך מימון הגרעון התקציבי. חובות הממשלה צפויים להשפיע לאורך זמן על תקציב המדינה ועל הביקושים המקומיים, כאשר מימון החובות נוגס חלק נכבד מעוגת התקציב.

להערכתנו במבט לטווח הבינוני, העלייה בהיקף החשיפה המטבעית של הגופים המוסדיים לצד יציאתם של משקיעים זרים מעלה את הפוטנציאל לתנודות שערים. רגיעה ביטחונית צפויה לדעתנו לתמוך בייסוף השקל לעבר רמת 3.60 ₪ לדולר ואף פחות ומנגד התרחבות המערכה בחזית הצפונית, תזניק את הדולר לעבר רמת ה 4 ₪ לדולר. רכבת ההרים עשויה לנוע בטווח 3.55 – 3.96 ₪ לדולר. כאשר בקרבת רמת 3.86 צפויים היצעיי מט"ח משמעותי.

לסיכום, כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו בטווח הקצר, פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל, בין היתר על רקע העובדות ההיסטוריות, כאשר גורמים שהובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה- 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבתם, טרם חלפו ולצידם שוכן החשש מהתרחבות הלחימה, חולשת נתוני המקרו והשלכות השינויים בשוקי ההון על פעילות המוסדיים, גורמים אלו עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות מחודש של השקל במסגרת הסלמה ביטחונית בתנועה אל עבר רמת הקיצון ערב המלחמה בקרבת רמת 3.86 שקל לדולר (לעבר הרמות ערב 7 באוקטובר) ויותר.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 06.08 ברמת 3,823  נק', עליה בשיעור של 0.35% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER  – מחיר הנחושת ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 06.08 עמד המחיר על רמת 8,921.5 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.2% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-06.08 עמדו המלאים על 252,575 טון, עליה בשיעור של  כ-5.50% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC – מחיר האבץ ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 06.08 עמד המחיר על 2,601 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.47% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב- 06.08 עמדו המלאים על 247,825 טון, עליה בשיעור של 3.94% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

– NICKEL מחיר הניקל עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 06.08 עמד המחיר על 16,385 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.81% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-06.08 עמדו המלאים על רמת 110,106 טון, עליה בשיעור של כ- 4.77% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 06.08 עמד על 2,296 דולר לטון, עליה בשיעור של 2.82%. רמת מלאי האלומיניום ירדה במהלך השבוע, כאשר עמדה ב- 06.08 על 918,050 טון, ירידה בשיעור של 1.98% לעומת רמות הסגירה בשבוע שעבר.

 

 

 

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL