סקירת מחירי מתכות 22.08.2024 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 22.08.2024

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

 

 

 

 

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

 

 

 

 

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

הידרדרות המערכה מול חיזבאללה ועוצמת המתקפה האיראנית, רכבת ההרים בשער השקל בטווח הקצר עשויה להמשך. ולנוע בטווח רחב של 3.62 – 3.90 שקל לדולר.

מדד המחירים לצרכן (CPI) בישראל רשם בחודש יולי עלייה בשיעור של – 0.6%, ובמונחים שנתיים עלה המדד ב3.2%. עליות מחירים בולטות נרשמו במחירי פירות וירקות 3.2%, תרבות ובידור 1.8% דיור ותחזוקת הדירה שעלו ב-0.8%.

המאבק בין משרד האוצר לממשלה על פתיחת התקציב מסלים כאשר ראש אגף תקציבים מר. יוגב גורדוס מציע לקצץ בתקציב המדינה בכדי להמשיך במענקים ובתמיכות למפונים, מנגד שר האוצר סמוטריץ' מעוניין להגדיל את הגירעון ללא קיצוצים משמעותיים, כמו כן יחד עם ראש הממשלה נתניהו מעכב את העברת תקציב 2025 בניגוד להמלצת בנק ישראל ומשרד האוצר. צעדים אלה יחד עם חוסר הוודאות בנוגע למשך הלחימה עשויים לפגוע באמון המשקיעים בכלכלה הישראלית אשר עדיין קיים ולגרור להורדת דירוג נוספת הנובעת ממדיניות ממשלתית מרחיבה.

נתוני משרד האוצר מורים כי הגירעון המצטבר ב 12 החודשים האחרונים גדל ב0.4% נקודות האחוז ועמד על כ-8.1% מהתוצר. הגירעון החודשי עמד על כ 8.5 – מיליארדי שקלים, בהשוואה לחודש יולי אשתקד שהסתיים בגירעון של כ 0.6  מיליארדי שקלים. מתחילת השנה נרשם גירעון מצטבר של כ 72.1 מיליארדי שקלים.  ב 12 החודשים האחרונים נרשם גירעון מצטבר של כ 155.2 מיליארדי שקלים. בעקבות שינוי בהתפלגות ההוצאות השוטפות והוצאות המלחמה, הגידול בגירעון צפוי להימשך עד לסוף הרבעון השלישי של השנה ולאחר מכן צפויה מגמת ירידה בגירעון בהינתן תרחיש הייחוס המרכזי.

מדו"ח בנק ישראל ניתן ללמוד כי פעילות תושבי חוץ בדגש על מוסדות פיננסים זרים התרחבה ברבעון השני במיוחד בעקבות הגידול החד בעסקאות "סוופ" לצורך מימון הפעילות המקומית בשקלים ולאחר רכישות המט"ח הגדולות שביצעו לצורך צמצום החשיפה המטבעית לשקל.

כפי שפרטנו בעבר, הסדר בטחוני/מדיני בזירה הדרומית צפוי להשפיע במישרין על רגיעה בזירה הצפונית ולתמוך בתהליך התאוששות בפעילות הכלכלית. ההרעה בנתוני המקרו צפויה לגרור לשינוי במדיניות הממשלה, לתמוך בהעלאת מיסים [מע"מ ועוד] לצד ביטול הטבות. מהלכים אלו ישפיעו על רמת הביקושים וימתנו את תהליך ההתאוששות. הפחתת דירוג האשראי ועימה העלייה ברמת הסיכון הנגזרת למשקיעים במשק הישראלי מיקרת את עלויות המימון וגורעת נתח משמעותי מהתקציב שיידרש כעת ואף יגדל בהמשך לצורך מימון הגרעון התקציבי. חובות הממשלה צפויים להשפיע לאורך זמן על תקציב המדינה ועל הביקושים המקומיים, כאשר מימון החובות נוגס חלק נכבד מעוגת התקציב.

להערכתנו במבט לטווח הבינוני, העלייה בהיקף החשיפה המטבעית של הגופים המוסדיים לצד יציאתם של משקיעים זרים מעלה את הפוטנציאל לתנודות שערים. רגיעה ביטחונית צפויה לדעתנו לתמוך בייסוף השקל לעבר רמת 3.60 ₪ לדולר ואף פחות ומנגד התרחבות המערכה בחזית הצפונית, תזניק את הדולר לעבר רמת ה 4 ₪ לדולר. רכבת ההרים עשויה לנוע בטווח 3.55 – 3.96 ₪ לדולר. כאשר בקרבת רמת 3.86 צפויים היצעיי מט"ח משמעותי.

לסיכום, כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו בטווח הקצר, פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל, בין היתר על רקע העובדות ההיסטוריות, כאשר גורמים שהובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה- 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבתם, טרם חלפו ולצידם שוכן החשש מהתרחבות הלחימה, חולשת נתוני המקרו והשלכות השינויים בשוקי ההון על פעילות המוסדיים, גורמים אלו עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות מחודש של השקל במסגרת הסלמה ביטחונית בתנועה אל עבר רמת הקיצון ערב המלחמה בקרבת רמת 3.86 שקל לדולר (לעבר הרמות ערב 7 באוקטובר) ויותר.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 20.08 ברמת 4,037  נק', עליה בשיעור של 4.39% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER  – מחיר הנחושת עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 20.08 עמד המחיר על רמת 9,204 דולר לטון, עליה בשיעור של 2.28% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-20.08 עמדו המלאים על 320,050 טון, עליה בשיעור של  כ-4.72% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC – מחיר האבץ עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 20.08 עמד המחיר על 2,805 דולר לטון, עליה בשיעור של 3.87% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 20.08 עמדו המלאים על 258,000 טון, ירידה בשיעור של 1.65% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

– NICKEL מחיר הניקל עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 20.08 עמד המחיר על 17,035 דולר לטון, עליה בשיעור של 3.31% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-20.08 עמדו המלאים על רמת 114,066 טון, עליה בשיעור של כ- 0.31% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 20.08 עמד על 2,502 דולר לטון, עליה בשיעור של 6.62%. רמת מלאי האלומיניום ירדה במהלך השבוע, כאשר עמדה ב- 20.08 על 881,450 טון, ירידה בשיעור של 2.05% לעומת רמות הסגירה בשבוע שעבר.

 

 

 

 

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL