פריקו בספונסר 29.09 - פריקו

פריקו בספונסר 29.09

”אנחנו בתחילתה של סערה מאד גדולה – המשבר הגדול עוד לפנינו”

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו, מסביר בראיון לספונסר TV את המהלך של הבנק הבריטי שחזר להתערב בשוק האג"ח; וגם, האם השקל הישראלי ימשיך להתחזק למרות הייסוף בדולר

 

התערבות של הבנק הבריטי בשוק האג"ח, שהגיעה בלית ברירה לאחר זינוק התשואות לרמה שסיכנה את קרנות הפנסיה הוותיקות, מסמנת כי בניגוד למהלכים הפולטיים הבנק המרכזי מגלה אחריות ופועל כמבוגר האחראי. אבל ההתערבות עשויה לכרסם באמינות של הבנק שפועל במקביל לצמצום המדיניות המוניטרית, בדומה למקביליו בעולם, ועולה שאלה האם גם ההתערבות שהוגדרה כזמנית תספיק על מנת להרגיע את השוק אחרי הזינוק של התשואות אג"ח בעולם.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מסביר בראיון לספונסר TV, את המהלך של הבנק הבריטי שחזר להתערב בשוק האג"ח. וגם, האם השקל הישראלי ימשיך להתחזק למרות הייסוף בדולר?

"אנחנו בתחילתה של סערה מאד גדולה, ראינו אמנם את התהליך בשוק המניות, שמזכיר את משבר 2008, אותו דבר אנו רואים כיום ששוק המניות מגיב מוקדם יותר, אולי גם שוק המטבעות, אני חושב שהמשבר הגדול עוד לפנינו. הבעיה הגדולה היא מאד מאתגרת לבנקים המרכזיים וזו הסיבה מדוע הבנק האנגלי התערב באופן הפוך למדיניות שלו", אמר פריימן.

 

פריקו | לוגו תמונת אווירה
he_IL