האירו, שבשבוע שעבר הגיע ליותר מ-4.10 שקלים, נסחר היום בירידה של יותר מאחוז. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.653 שקלים לאחר שהגיע ליותר מ-3.7 בסוף השבוע. בין הסיבות האפשריות: המרת מט"ח של יצואנים ותעשיינים בכדי לשלם משכורות בתחילת החודש, וכן ההפוגה היחסית במתח סביב הרפורמה. אנליסטים מעריכים שעוד השבוע האירו ירד מתחת לרף ארבע השקלים
על רקע המרות כספים בהיקף גבוה של יצואנים ותעשיינים כדי לשלם משכורות וחשבונות לספקים בראשית החודש, והפוגה מסוימת בחקיקת הרפורמה המשפטית, ולמרות רכישה מוגברת של מטבעות זרים על ידי היוצאים לחו"ל לחופשות בימים אלה – השקל מתחזק בשיעור ניכר למדי היום (שלישי) במסחר הרציף במטבע חוץ.
ההתחזקות היא בעיקר מול האירו, כששערו היציג של המטבע האירופי שנחלש גם מול הדולר נקבע על 4.008 שקלים. על פי הערכות האנליסטים, האירו אף עשוי לרדת מרף ארבעה השקלים השבוע. הדולר נחלש מול השקל, ושערו נקבע על 3.653 שקלים.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר כי "היצעי מט"ח לתשלומי שכר ומסים, לצד פעילות ערה של המוסדיים המקומיים הפועלים לשינוי בהרכב תיק ההשקעות, יוצרים עודפי היצע וגוררים להיחלשות הדולר אל מול השקל. להערכתנו, שוק המטבע המקומי צפוי להמשיך את המסע ברכבת ההרים, בתחום שערים רחב. ככל שנתקרב למועד ישיבת בג"ץ והדיון סביב עילת הסבירות, שער הדולר עשוי להגיב בעצבנות מתוך חשש למשבר של התנגשות בין רשויות ומשבר חוקתי. ייסוף השקל, תורם להורדת לחצי המחירים, כאשר מדד יורד עשוי לתמוך גם הוא בהחלטה שלא לשנות את ריבית השקל ערב החגים".
בינתיים מתרבות ההערכות בבנקים ובבתי ההשקעות שבראשית החודש הקרוב יעלה בנק ישראל את הריבית הבסיסית במשק בעוד רבע אחוז ל-5%, ולאחר מכן יימנע מהעלאות נוספות עד לסוף שנת 2023, כאשר תחזיות דומות של הפסקת ההעלאות קיימות גם בארה"ב ובאירופה נוכח ירידת האינפלציה, שניכרת שם בחודשים האחרונים.