סקירת מחירי מתכות 15.11.2023 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 15.11.2023

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה חיובית. בתום יום המסחר של ה- 14.11 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 34,827 נק', עליה בשיעור של 1.98% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 15,296 נק', עליה בשיעור של 1.3% לעומת שבוע שעבר ומדד ה- S&P 500 סגר ברמת  4,496 נק', עליה בשיעור של 2.68%, לעומת שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 7,440 נק', עליה בשיעור של 0.41% לעומת שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 15,614 נק', עליה בשיעור של 3% לעומת שבוע שעבר.

 

ארצות הברית –

המגמה החיובית במדדי המניות בארצות הברית נמשכה כאשר נתוני האינפלציה אשר פורסמו, הראו על הצלחה בקירור האינפלציה אשר כעת השינוי במדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי מול צפי של עלייה בשיעור של 0.1%, כמו כן השינוי במדד המחירים לצרכן השנת ירד לראשונה לעבר 3.2%, נתון הנמוך מצפי של 3.3%. נתוני האינפלציה גררו לירידה בתשואות על אגרות החוב ל-10 שנים 4.5% בעקבות הצפי שסבב העלאות הריבית תם, ומעבר לכך תהליך תחילת הורדת הריבית יחל מוקדם מהצפוי.

כפי שכתבנו בעבר במידה והמערכה בישראל תתרחב לזירות נוספות, עשוי הדבר לפגוע בשרשרות האספקה, מחירי השילוח הימי ובמיוחד בשוק האנרגיה וכתוצאה מכך במאבק הבנקים המרכזיים באינפלציה.

בהחלטתו האחרונה הבנק המרכזי האמריקאי ה-FED החליט להותיר את הריבית המוניטרית ברמת 5.5% ולהמשיך במדיניות הקטנת החשיפה המאזנית ה-QT באותו הקצב. לדברי נשיא ה-FED מר. ז'רום פאוול במידה ובבנק לא יהיו מרוצים מקצב ירידה האינפלציה הבנק ישוב לפעול ויבצע העלאת ריבית נוספת. בנוסף, בבנק לא דנים כעת במתי להוריד את הריבית, אלא כמה גבוה הריבית צריכה לשכון ולכמה זמן תשהה ברמה זו. החשש הגובר נוצר בשל הריבית הראלית הגבוהה עם ירידת האינפלציה והחשש מאפקט האטת הפעילות במשק.

אירופה

באירופה נתוני האינפלציה הראו על התקררות נוספת ברמת המחירים כאשר מדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר שוכן ברמת 2.9% נתון הנמוך מצפי של 3.1%. כמו כן, שיעורי הצמיחה באירופה הראו על צמיחה נמוכה מהצפי הן ברמה הרבעונית והן ברמה השנתית. כתוצאה מכך השווקים הפיננסיים מעריכים כי סבב העלאות הריבית באירופה בסביבת אינפלציה יורדת, הסתיים בשלב הנוכחי.

על פי מחלקת המחקר של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) האינפלציה בשנת 2023 צפויה לרדת לממוצע של 5.6%, 3.2% ב-2024 ו- 2.1% ב-2025. להערכתם האינפלציה בשנת 2024 תבלם ותנוע "רוחבית", וברבעון השלישי 2025 צפויה לרדת חזרה לעבר טווח היעד.

לפי הבנק המרכזי האירופאי ה-ECB ביקוש נמוך ליצוא מגוש האירו והשפעת תנאי המימון ההדוקים מפחיתים את הצמיחה, בין היתר על רקע השקעות נמוכות במגורים ובעסקים. גם במגזר השירותים, שהיה עמיד עד כה, ניתן לראות כעת סימני היחלשות. עם הזמן, המומנטום הכלכלי אמור להתגבר, שכן ההכנסה הריאלית צפויה לעלות, בתמיכת הירידה באינפלציה, עליית שכר ושוק עבודה חזק אשר יגררו לעלייה בהוצאות הצרכנים וכן לעלייה בפעילות הריאלית.

ישראל –

מלחמת "חרבות הברזל" בשמה הנוכחי ברצועת עזה ובצפון, ממשיכה לגרור לחוסר וודאות באשר להשפעות הלחימה והיקפה על המשק המקומי. במהלך סוף השבוע בעקבות חשש ממערכה רב זירתית נחלש השקל לעבר רמת 3.89 שקל לדולר. עם זאת, מתחילת השבוע  השילוב של ירידה בציפיות למערכה רב זירתית, נתוני אינפלציה נמוכים בארצות הברית אשר תרמו לעליות בשווקים ומכירות משמעותיות של הגופים המוסדיים בעקבות חשיפה דולרית גבוהה (מעל 20%) גררו התחזקות משמעותית של השקל אל מעבר ל לרמתו ערב המלחמה (מעל 3.82 ₪) והגיע לרמת  3.75 שקל לדולר והתייצב ברמת 3.78 שקל לדולר בכך השלים השקל התחזקות של מעל ל-7% מהשיא. להערכתנו התחזקות השקל מוגבלת, הגורמים אשר הובילו להיחלשות השקל לפני הלחימה אשר עדיין קיימים והחשש מהתרחבות הלחימה עשוי לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות אל עבר רמת ה 4 שקל לדולר ויותר.

כפי שכתבנו בנק ישראל הכריז על תכנית ייצוב בה ימכור הבנק מט"ח בהיקף של עד 30 מיליארדי דולרים כצעד לבלימת עודפי הביקוש לדולר והפיחות המהיר ולאור ההשפעה האינפלציונית של הפיחות. עם זאת בעקבות התחזקות השקל אל מתחת לרמת 3.9 שקל לדולר, בעת הזו בנק ישראל אינו צפוי להתערב.  לפי נתוני בנק ישראל בחודש אוקטובר הסתכמו מכירות מטבע חוץ על ידי בנק ישראל בסך של כ-8.2 מיליארד דולר. להערכתנו במידת הצורך הבנק צפוי לשוב ולפעול בתקופה הקרובה בשוק ככל שיידרש על-מנת למתן את התנודות בשער השקל ולספק את הנזילות הנדרשת להמשך הפעילות הסדירה של השווקים. בנוסף לתכנית ה-30 מיליארד $, ובמידת הצורך, הבנק יספק נזילות לשוק באמצעות הפעלת מנגנוני עסקאות SWAP של הבנק בסכום של עד 15 מיליארדי דולרים. צעדי ייצוב אלו מייצבים את פערי הריבית ואת נקודות הסוופ, ובלמו את תנועת שער החליפין מלהגיע לרמות שיא חדשות ולעבר רמת 4.2 שקל לדולר.

נתונים נוספים אשר נדחפים לקרן זווית בתקופה מתוחה זו, נתוני האינפלציה של ישראל בחודש אוקטובר מעורבים כאשר מדד המחירים לצרכן החודשי עלה ב-0.5% נתון המראה על המשך עליית מחירים והתרחקות מטווח היעד, במקביל בשנים עשר החודשים האחרונה עלה מדד המחירים הצרכן ב- 3.7% נתון המראה על ירידה במדד לעומת הנתון השנתי בחודש ספטמבר. נתונים אשר מאותתים על האטה ברמת המחירים ובכלכלה הישראלית עוד טרם מלחמת "חרבות הברזל".  והחשש הגובר כי המערכה הנוכחית עשויה לגרור האטה נוספת בפעילות הכלכלית בישראל, ועליות מחירים בעקבות פגיעה בענפי החקלאות והתעשייה בעקבות פינוי המפעלים ובריחת עובדים וכפועל יוצא פגיעה בייצור ובמלאים אשר עשויה לגרור גל נוסף של עליות מחירים ובהמשך לאינפלציה גבוהה. עליה מחודשת של מדדי המחירים תאתגר את בנק ישראל במלחמתו באינפלציה, כאשר עליה חדה תאותת על הצורך למתן לחצים אינפלציוניים בין היתר אפשר ויידרש הבנק לפעול באמצעות העלאה בריבית.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 14.11 ברמת  3,654  נק', עליה בשיעור של 0.32% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER   – מחיר הנחושת עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 14.11 עמד המחיר על רמת 8,235 דולר לטון, עליה בשיעור של 0.2% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב 14.11 עמדו המלאים על 179,325 טון, עליה בשיעור של  כ-0.32% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC  – מחיר האבץ עלה במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 14.11 עמד המחיר על 2,600 דולר לטון, עליה בשיעור של 1.2% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 14.11 עמדו המלאים על 69,225 טון, ירידה בשיעור של 8.82% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

– NICKEL  מחיר הניקל ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 14.11 עמד המחיר על 17,487 דולר לטון, ירידה בשיעור של 2.4% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב- 14.11 עמדו המלאים על רמת 43,194  טון, עליה בשיעור של כ- 7.74% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM  – מחיר האלומיניום ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 14.11 עמד על 2,231 דולר לטון, ירידה בשיעור של 1.5% לעומת שבוע שעבר. רמת מלאי האלומיניום ב- 14.11 עמדה על רמת 464,100 טון, עליה בשיעור של 5% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL