סקירת מחירי מתכות 18.07.2024 - פריקו

סקירת מחירי מתכות 18.07.2024

לסקירה לחץ כאן בPDF

 

טבלת מחירי מתכות

 

 

 

 

*המחירים במונחי דולר לטון

טבלת מלאים

 

 

 

 

שערי דלקים ומטבעות נבחרים

 

במהלך השבוע החולף, המסחר בשווקים הפיננסיים הגלובליים התנהל במגמה מעורבת. בתום יום המסחר של ה – 16.07 מדד הדאו ג'ונס עמד ברמת 40,954 נק', ירידה בשיעור של 2.40% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הנאסד"ק 100 נסחר ברמת 20,399 נק', עליה בשיעור של 0.30% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד ה- S&P 500 סגר ברמת  5,667 נק', עליה בשיעור של 0.90% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. מדד הפוטסי 100 האנגלי נסחר ברמת 8,165 נק', ירידה בשיעור של 1.10% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר, מדד הדאקס הגרמני נסחר ברמה של 18,518 נק', ירידה בשיעור של 1.20% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

 

 

ארצות הברית –

בשבוע החולף פורסמו נתוני האינפלציה אשר חיזקו את ההערכה בשווקים שכבר בחודש ספטמבר הקרוב יפחית הבנק המרכזי האמריקאי את הריבית, ועד סוף השנה יהיו סה"כ 2 הפחתות ריבית. מדד המחירים לצרכן לחודש יוני ירד ב-0.1% נתון מפתיע לטובה מול צפי לעלייה של 0.1%, ובמונחים שנתיים עלה המדד ב-3% עלייה מתונה מעלייה של 3.1% הנתונים מראים שהאינפלציה השנתית בתוך טווח היעד של הבנק המרכזי האמריקאי ה-FED.

 

מנגד מדד המחירים ליצרן לחודש יוני עלה ב0.2%, נתון הגבוה מתחזית לעליה של 0.1%, עם זאת הנתון עדיין בטווח היעד ומוטה בעקבות כך שהנתון בחודש מאי היה נמוך במיוחד.

נתון אשר פוגע בשווקים הוא מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, כאשר לפי בלומברג ממשל ביידן שואף להטיל מגבלות ומיסים על חברות השבבים. עומק הסנקציות אינו ברור כעת לכן  השווקים הפיננסיים מגיבים בירידות.

בעקבות נתוני האינפלציה, התשואות של אגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים ירדו משמעותית  לרמת 4.1770% , השוק מתמחר כעת 100% הפחתת ריבית בחודש ספטמבר.

 

אירופה –

כפי שכבר כתבנו תוצאות הבחירות באירופה הובילו לעליות בשווקים והתחזקות מטבע האירו, כאשר במקביל האינפלציה ממשיכה במגמת ההתקררות ושוכנת ברמת היעד. האינפלציה באירופה ממשיכה להתקרר, כאשר מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב-2.5% בהתאם לציפיות עלייה מתונה מן העלייה בחודש הקודם ובטווח יעד האינפלציה של 2%-3%. עם זאת אינפלציית הליבה שוהה ברמת 2.9% חודש נוסף ברציפות נתון הגבוה מהציפיות לעליה של 2.8%. בהחלטת הריבית הקרובה צפוי הבנק המרכזי האירופי ה-ECB להותיר את הריבית המוניטרית ברמת 4.25%.

בבריטניה, ההתאוששות ממשיכה לעודד כאשר התוצר בחודש מאי צמח ב0.4% נתון גבוה מתחזית של 0.2%, מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב2% נתון גבוה מצפי לעליה של 1.9% עם זאת הנתון בטווח היעד של הבנק המרכזי האנגלית BOE. העלייה במדד נבעה בעיקר ממחירי מסעדות ומלונות אשר עלו ב-6.2% מול ציפיות לעלייה של 5.8%. בנוסף, בעקבות תוצאות הבחירות הממשלה החדשה באנגליה צפויה לפעול לשיקום היחסים עם האיחוד האירופה כחלק ממדיניות מתקנת לשבר העמוק שנוצר בעקבות ההחלטה על ה BREXIT. מהלך בעל חשיבות הצפוי לתרום לפעילות הכלכלית ולהתאוששות אנגליה.

 

 

 

ישראל –

בשבוע החולף השקל התחזק עד לעבר רמת 3.60, אך התייצב בסביבת 3.62-3.64 שקל לדולר. הציפיות החיוביות לעסקת החטופים שמרו על שער השקל ברמות אלה, כפי שכתבנו בעבר התקדמות בעסקת החטופים תגרור התחזקות בשער השקל לעבר רמת 3.50 שקל לדולר. עם זאת במידה והלחימה בצפון תתרחב עשוי השקל לחזור לסביבת 3.80 שקל לדולר ואף מעבר בעקבות חוסר הוודאות בנוגע לאורך הלחימה.

מדד המחירים לצרכן בחודש יוני עלה ב0.1%, ובמונחים שנתיים עלה המדד ב-2.9% נתון גבוה מתחזית לעלייה של 2.8%. הקטגוריות אשר משכו את המדד מעלה היו שירותי דיור 0.6%, מלונות וטיסות 8.7% לחול 1.3%.

החודש בנק ישראל כצפוי הותיר את רמת הריבית המוניטרית ברמת 4.5%, לדברי הנגיד האינפלציה בישראל שוכנת בתוך טווח היעד אולם בטווח העליון. האינפלציה עצמה לדבריו היא תהליך שבפוגע בצמיחה ובכלכלה, לכן ימשיך הבנק במדיניות זו בכדי למתן את האינפלציה. בסביבת הנתונים הנוכחית להערכת הנגיד הפחתה בריבית אינה צפויה לפני הרבעון השני של שנת 2025.

לפי חטיבת המחקר של בנק ישראל התוצר צפוי לצמוח בשיעור של 1.5% בשנת 2024 וב-4.2% בשנת 2025. זוהי צמיחה הנמוכה ב-1.3% במצטבר מתחזית אפריל, ומרחיקה את המשק ממגמת הצמיחה בשנים האחרונות. שיעור האינפלציה עלה מהתחזית הקודמת וצפוי להסתכם ב-3% ב-2024 וב-2.8% ב-2025. הגירעון בתקציב הממשלה צפוי להסתכם בשנת 2024 בכ-6.6 אחוזי תוצר. בהנחה שיבוצעו התאמות פיסקליות בעלות אופי פרמננטי בהיקף של כ-30 מיליארדי ש"ח ע"י הממשלה, הגירעון בשנת 2025 צפוי לרדת עפ"י התחזית לכ-4.0 אחוזי תוצר.

ממשלת ישראל עוד לא אישרה את תקציב המדינה ממניעים פוליטיים או אחרים, דחיית הדיונים על התקציב דחיית קיצוצים וניסיון להימנע מהעלאת מיסים בתקציב 2025 עשויים להגדיל משמעותית את הגירעון אל מעבר לתחזיות של משרד האוצר. כעת, לפי משרד האוצר הגירעון המצטבר בחודש יוני גדל ב-0.4% נקודות האחוז ועמד על 7.6% נתון גבוה מהצפי ומן היעד של הממשלה. שיעור הגידול בהוצאות עלה ב- 34.2% וב- 9.3% בנטרול הוצאות המלחמה, במקביל שיעור הגידול בהכנסות המדינה על ב-3.3%. עם זאת מכירות משמעותיות בשוק ההייטק עשויות לתמוך בצד הכנסות המדינה ולהקטין את הגירעון, אך אלה לא הכנסות פרמננטיות ואין להסתמך עליהן.

הסדר בזירה הדרומית צפוי להשפיע במישרין על הזירה הצפונית ולתמוך בתהליך התאוששות בפעילות הכלכלית. ההרעה בנתוני המקרו צפויה לגרור לשינוי במדיניות הממשלה העלייה במיסים [מע"מ ועוד] לצד ביטול הטבות מהלכים אשר ישפיעו על רמת הביקושים וימתנו את תהליך ההתאוששות. העלייה ברמת הסיכון של המשק מיקרת עלויות מימון ותגרע נתח משמעותי מהתקציב למימון הגרעון – חובות הממשלה צפויים להשפיע לאורך זמן על תקציב המדינה והביקושים המקומיים.

להערכתנו העלייה בהיקף החשיפה המטבעית של המוסדיים לצד יציאת הזרים מעלה את הפוטנציאל לתנודות שערים שכן רגיעה ביטחונית תתמוך בייסוף השקל לעבר רמת 3.60 ₪ לדולר ואף פחות ומנגד מערכה בצפון תזניק את הדולר לעבר רמת ה 4 ₪ לדולר. רכבת ההרים בטווח הקצר עשויה לנוע בטווח 3.55 – 3.82 ₪ לדולר. כאשר כבר בקרבת רמת 3.78 צפוי היצע מט"ח משמעותי.

אין שינוי בהערכתנו כאשר לדעתנו בהינתן מלחמה מוגבלת הרי שפוטנציאל הטווח הקצר מאפשר תנועה בתחום שערים רחב. לסיכום, כפי שכתבנו בעבר, להערכתנו בטווח הקצר, פוטנציאל התחזקות השקל מוגבל בין היתר על רקע העובדות ההיסטוריות, כאשר גורמים שהובילו להיחלשות השקל לפני אירועי ה- 7 באוקטובר והלחימה שבאה בעקבתם, טרם חלפו ולצידם שוכן החשש מהתרחבות הלחימה, חולשת נתוני המקרו והשלכות השינויים בשוקי ההון על פעילות המוסדיים, גורמים אלו עשויים לתמוך בהמשך התנועה בתחום שערים רחב ואף בפיחות מחודש של השקל במסגרת התנועה של הטווח הבינוני אל עבר רמת ה 3.80 שקל לדולר (לעבר הרמות ערב 7 באוקטובר) ויותר.

 

שוק המתכות

מדד ה- LME  בבורסת המתכות בלונדון עמד בסיום יום המסחר ב 16.07 ברמת 4,128  נק', ירידה בשיעור של 2.30% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

COPPER  – מחיר הנחושת ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה- 16.07 עמד המחיר על רמת 9,663 דולר לטון, ירידה בשיעור של 2.20% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-16.07 עמדו המלאים על 216,475 טון, עליה בשיעור חד של  כ-5.00% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ZINC – מחיר האבץ ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 16.07 עמד המחיר על 2,885 דולר לטון, ירידה בשיעור של 2.00% לעומת הרמה בשבוע שעבר. רמת המלאים ירדה במהלך השבוע, כאשר ב- 16.07 עמדו המלאים על 246,100 טון, ירידה בשיעור של 2.00% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר.

– NICKEL מחיר הניקל ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 16.07 עמד המחיר על 16,594 דולר לטון, ירד בשיעור של 1.60% לעומת רמות הסגירה של שבוע שעבר. רמת המלאים עלתה במהלך השבוע, כאשר ב-16.07 עמדו המלאים על רמת 96,576 טון, עליה בשיעור של כ- 1.10% לעומת הרמות בשבוע שעבר.

ALUMINIUM PRIM – מחיר האלומיניום ירד במהלך שבוע המסחר, כאשר בתום יום המסחר של ה – 16.07 עמד על 2,406 דולר לטון, ירידה בשיעור של 3.00%. רמת מלאי האלומיניום ירדה במהלך השבוע, כאשר עמדה ב- 16.07 על 965,550 טון, ירידה בשיעור של 1.10% לעומת רמות הסגירה בשבוע שעבר.

 

 

 

 

 

לגרפים של מחירי הסחורות לחץ כאן

מדדי תובלה ימית, אבץ, בדיל, ניקל, עופרת, אלומיניום (PRIM), אלומיניום (ALLOY), קובלט, נחושת, פלדה, פלדה (REBAR), נירוסטה, ליתיום ודלק גולמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לראות במידע המופיע באתר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. קבוצת פריקו ו/או חברות קשורות ו/או בעלי עניין, ו/או עובדים ו/או נושאי משרה בכל אחד מאלו, עשויים להיות בעלי עניין בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים באתר.

בדבר פרטים נוספים באמור לעייל ניתן לפנות למשרדינו בטלפון : 036167070
סקירות שוק ומידע נוסף בנושא מכשירים פיננסיים ניתן למצוא באתר פריקו http://www.prico.com
אין במסמך זה משום הצעה ו/או יעוץ ו/או המלצה כל שהיא לביצוע ו/או אי ביצוע עסקה כל שהיא
למתעניינים, יש לפנות לדסק אנליסטים לקבלת מידע ופרטים נוספים

ט.ל.ח.

המידע דלעיל מיועד לעיונו ולשמושו הבלעדי של המנוי אין למוסרו לאחר ו/או להעתיקו בכל דרך שהיא
כל הזכויות שמורות (c)

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים

מוגש ע"י Investing.com
he_IL